Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Neptun, că nu se pune problema majorării TVA, bugetul pe care Guvernul îl are deja alcătuit neavând în vedere modificarea Taxei pe Valoarea Adăugată.

„Nu se pune problema majorării TVA-ului. Bugetul pe care Guvernul îl are deja alcătuit nu are în vedere modificarea TVA. Nu s-a pus în discuţie această soluţie ca una viabilă şi pe care s-o avem în vedere în alcătuirea bugetului”, a declarat Elena Udrea, citată de Mediafax.

Udrea a mai spus că în turism se încearcă exinderea TVA la un pachet care să conţină cazare şi masă, nu doar cazare şi mic dejun.

„În turism încercăm chiar să reducem TVA-ul la 9% la pachetul întreg care cuprinde cazarea şi masa. Noi încercăm chiar să extindem acest TVA de 9% care există astăzi în turism, la un pachet care să conţină cazare şi masă, nu doar cazare şi mic dejun”, a explicat Elena Udrea, care a participat, la Neptun, la un seminar privind dezvoltarea turismului în sudul litoralului, organizat de Ministerul Turismului şi de parlamentarii de Constanţa.

SURSA: Mediafax