Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, l-a revocat miercuri din funcţie pe directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Jean Vraciu, şi a anulat procedura de achiziţie de către ANL a unor autoturisme de teren.

Fost senator PDL de Vrancea, Jean Vraciu a fost numit director al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe la începutul lunii octombrie a anului trecut.

Conform Elenei Udrea, într-un an caracterizat de constrângeri financiare, ministerul nu îşi permite achiziţii extravagante.

Udrea şi-a propus să continue şi să accelereze, în 2010, proiectele de investiţii în infrastructură demarate anii trecuţi, achiziţia de autoturisme de teren neregăsindu-se între priorităţile ministerului.

“În acest context, accelerarea construcţiei de locuinţe ANL pentru tineri anunţată de ministru presupune şi diminuarea costurilor administrative ale Agenţiei”, a spus Udrea

ANL intenţiona să dea 124.000 de euro pe 3 maşini

Agenţia Naţională de Locuinţe a lansat, în 6 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, procedura de achiziţie a unui număr de trei vehicule de teren, la o valoare estimată de 124.000 de euro.

Procedura a fost anulată în 13 ianuarie, din dispoziţia ministrului Elena Udrea, în vederea redistribuirii fondurilor alocate şi stabilirii altor priorităţi de utilizare a acestora.

ANL se află sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

SURSA:Mediafax