Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) intenţionează să menţină preţurile plătite de populaţie pentru gaze naturale şi energie la actualul nivel pe tot parcursul anului viitor, a anunţat, vineri seara, premierul interimar, Emil Boc.

El a arătat că poate prezenta în acest sens un punct de vedere oficial al instituţiei care reglementează preţurile în domeniul energiei.

„Am o informare şi un punct de vedere oficial al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Acest punct de vedere oficial ne spune că Guvernul are, prin ANRE, strategia de menţinere a preţului neschimbat la gaze şi energie electrică destinată consumului populaţiei pentru anul următor. Aceasta este informaţia oficială pe care o am, aceasta am reprodus-o în caietul de promisiuni. Dacă m-au păcălit cei de la energie, vă păcălesc şi eu pe dumneavoastră. Deci nu se are în vedere pentru 2010 majorarea preţului la gaze naturale şi energie destinată consumului populaţiei”, a spus Boc, la Realitatea TV.

Anul acesta, gazul s-a ieftinit, curentul a rămas la acelaşi preţ

Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a declarat agenţiei MEDIAFAX, la sfârşitul lunii septembrie, că instituţia vrea să păstreze preţurile plătite de populaţie la gaze şi electricitate la nivelul actual, nemodificat, cel puţin până la 1 aprilie 2010.

Preţul gazelor naturale a scăzut cu 5% la 1 iulie, după ce la 1 mai a fost redus cu 3%. Preţul plătit de populaţie pentru electricitate a fost menţinut în acest an.
Consumul de gaze naturale şi electricitate a scăzut, ca urmare a crizei economice, cu 25%, respectiv 10%.

SURSA:Mediafax