Este cutremur puternic pe scena politică din România. PSD s-a decis să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban și acesta ar putea să cadă pentru a doua oară în câteva luni după votul Parlamentului.

De aici se pare că încep problemele pentru actualul premier, Ludovic Orban. Surse politice dezvăluie faptul că actualul șef de la Palatul Victoria ar putea să nu mai fie nominalizat de către președintele Klaus Iohannis pentru a forma un nou Executiv.

El va fi noul premier al României!

Se pare că cei de la PNL vor folosi tema justiției în campania electorală împotriva celor de la PSD, iar alesul șefului statului este actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. „Va fi Cătălin Predoiu, care tocmai ne-a anunțat că pune în dezbatere legile justiției care urmează să repare tot ce a făcut rău PSD”, a afirmat jurnalistul Dan Andronic, în emisiunea „Exces de putere”, de la Antena 3.

Totuși, la fel de bine Klaus Iohannis s-ar putea răzgândi și l-ar putea nominaliza tot pe actualul premier, Ludovic Orban. Oricum, cele mai mari șanse sunt ca actualul Guvern să pice la votul din Parlament, având în vedere că PSD are majoritate alături de ALDE și ProRomânia.

Un lucru este însă cert. Klaus Iohannis, așa cum a mai spus în mai multe rânduri, nu va mai nominaliza un premier din partea PSD cel puțin până la alegerile parlamentare. Ca premier interimar până la turul de scrutin din iarnă sunt două nume în cursă. Actualul șef al Executivului, Ludovic Orban, dar și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Scenariul bombă care îi dă fiori lui Ludovic Orban în această perioadă este însă cel în care își va pierde scaunul de premier. În acest caz, nu ar avea mari șanse să-și păstreze în viitor nici șefia PNL.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea