Celor care sunt dispusi sa plateasca zdravan pentru a se amuza copios le recomandam sa cumpere doua carti aparute anul trecut la editura Aquila’93. Traducerea este atat de proasta, incat nu poti sa-ti stapanesti hohotele de ras. In „Cartea casei naturale” (275.000 lei) se poate citi, la pagina 102, urmatorul fragment: „In climatele temperate unde casele sunt mai putin ermetice, ar trebui sa tintiti spre continuarea bizuirii pe ventilatia pasiva. Un asemenea sistem foloseste principiul efectului de „morman” unde datorita diferentelor de temperatura si presiune de la interior la exterior si a mormanului insusi, aerul proaspat este condus in casa. Aerul poluat si umed se ridica atunci spre o scurgere de pe acoperis”. Senzational este pasajul din pagina 125: „Daca o persoana este nesanatoasa sau emotional si spiritual sub stres, aura, se zice ca isi schimba culoarea si arata neregularitati ca si culoarea inflacarata portocalie si rosie daca e nervoasa si pete sau sclipiri daca nu se simte bine. Terapia culorii cauta sa redreseze aceste dezechilibre prin tratarea zonei corpului sau mintii prin culoarea echilibrata adecvata”.
Aceeasi carte, pagina 126: „Lumea consta dintr-un muritor si o vasta varietate de chimicale naturale si materiale toate independente si toate interclasate intr-un organism planetar”. O fraza memorabila se poate citi in pagina 9: „Consumul de carne in tarile mai bogate conduce la curatarea padurilor de fermele de cornute (fainoasele „circuitul hamburger”), pesticide care sunt otravite acasa, mult exportate de catre tarile dezvoltate”.
In „Grecia – Ghid turistic” (399.000 lei) va puteti delecta cu pasaje ca acela din pagina 98: „In timpul lui Procopius, Constantinopolul a fost in impas in momentele in care suporterii carelor de lupta rivale – Rosii, Albastrii si Verzii – faceau scandal pe strazi. Azi, cursele acestor care de razboi au disparut, dar au aparut politicienii.”
Nu cumva sa ratati pagina 67 („Modul de viata al grecilor): „Imaginati-va ca sunteti musafir al unei familii grecesti intr-o dupa amiaza de duminica. Tocmai ati terminat o cina copioasa si, desi va ganditi la un somn placut, greutatea din stomac va tine tintuit de scaun. Replica cinei satioase au avut-o aperitivele mai putin consistente. Cineva sta intins in fata televizorului. Un sunet usor de clarinet care se tanguie. Focalizand imaginea, zariti cateva forme umane prinse de maini si inconjurand varful unui deal inverzit: femei fara forma purtand straturile groase ale tunicilor brodate prinse cu cingatori late si barbati in camasi si itari albi. „Epirii”, remarca gazda dumneavoastra neafectata”.