Copreședintele AUR, George Simion a vorbit joi despre Diana Șoșoacă și despre promovarea acesteia în Parlamentul României. El nu regretă acest lucru și consideră că „toate păturile sociale trebuie să aibă reprezentanți”.

Întrebat dacă regretă că a promovat-o pe Diana Şoşoacă în Parlament, George Simion a spus că nu există vreun motiv pentru a-și cere scuze.

„Această persoană este senator, cum este și Paul Stănescu, cum este și Florin Roman, care și-a falsificat studiile. Eu vă zic despre fauna din Parlament și eu să îmi cer scuze că e doamna Șoșoacă în Parlament? Nu îmi cer scuze”, a fost răspunsul deputatului AUR, George Simion, conform Hotnews.

De asemenea, el a subliniat că pe Diana Şoşoacă „au votat-o niște români” şi este consideră că deputata ar putea fi un bun „candidat la prezidențiale”.

„Pe dna Șoșoacă au votat-o niște români. Soluția e dialogul, nu diabolizarea. Toate păturile sociale trebuie să aibă reprezentanți. Doamna Șoșoacă este senator independent și viitor candidat la prezidențiale”, a mai precizat George Simion.

Amintim că, senatoarea Diana Șoșoacă declara în urmă cu ceva vreme într-o emisiune televizată, că nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

„Nu m-am gândit eu, dar s-a gândit o parte a poporului român, dar am înțeles că trebuie să ai legături externe foarte mari. Cred că ar fi pentru prima dată când un om fără legături cu serviciile, fără legături externe, ar ajunge președintele României. Și, ca sa parafrazez un mare politician, daca mi-o vor cere, o să o fac!”, a declarat aceasta, potrivit realitatea.net.

CNA și listele de invitați pentru emisiuni

În plus, liderul AUR a mai vorbit despre corectitudinea politică, pe care o consideră drept o formă „prin care se încearcă să ni se introducă în cortex ceea ce avem voie să spunem şi ce nu avem voie să spunem”.

„Corectitudinea politică, felul în care se manifestă astăzi, este o formă de cenzură şi CNA-ul, cum s-a manifestat în ultimele două luni, este iar un instrument în care se aplică cenzura. Au făcut liste cu invitaţi la emisiuni care pot fi chemaţi sau care nu pot fi invitaţi”, a mai spus liderul AUR.

De asemenea, George Simion a fost întrebat despre Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) și dacă este adevărat că instituția face liste de invitaţi pentru emisiunile televizate, dar și ce dovezi are în acest sens.

„CNA-ul spune că nu ai voie să ai invitaţi antivaccinişti. Acum, ar trebuie să ne dea listele. (Se reflectă) în amenzile pe care Răzvan Dumitrescu care face emisiunea „Subiectiv”, de exemplu, le-a primit”, a mai precizat Simion.

El este de părere că acest lucru ar fi o directivă a actualei conduceri CNA, „dar sperăm să se schimbe lucrurile şi acolo”.