Anunț major pentru elevi și profesori. Toți trebuie să știe ce se va întâmpla

Vești noi pentru elevi și profesori. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Sorin Ion a anunțat că că instituţia pe care o reprezintă a adresat mai multe solicitări Ministerului Sănătăţii cu privire la desfășurarea activității din școli.

Mai exact, potrivit acestuia, una dintre acestea vizează orele remediale, care ar trebui făcute „faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea. Totodată, printre subiectele abordate a fost și obligativitatea purtării măștii de protecție.

Sorin Ion a explicat și modul în care grupele de elevi ar  putea recupera cursurile.

„Ministerul Educaţiei a solicitat Ministerului Sănătăţii cinci lucruri, nu doar purtarea măştii sau nepurtarea măştii. Am solicitat în primul rand desfăşurarea orelor de activitate remedială, care trebuie să înceapă foarte curtând, desfăşurarea lor exclusiv faţă în faţă, indiferent de scenariu, evident făcând abstracţie de situaţiile în care localitatea este în carantină, dar în cele trei scenarii să funcţionăm cu grupele pentru activitatea remedială dintr-un motiv foarte simplu: aceste grupe vor fi în medie de 12 elevi, adică acolo se poate asigura o distanţare suficientă, astfel încât riscurile epidemiologice sa fie minime, dar să permitem şi participarea elevilor de clasele V, VI, VII”, a declarat Sorin Ion la B1 TV.

Ce se întâmplă cu simularea examenelor naționale

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Educației a mai adăugat că au mai fost făcute solicitări în privinţa învăţământului special. Mai exact, acesta susține că învățământul online este extrem de dificil, mai ales pentru acești elevi.

„Am solicitat permiterea învăţământului faţă în faţă a elevilor de la învăţământul special, pentru ca grupele de studiu sunt foarte mici, maximum 10 copii odată, iar învăţământul online este extrem de dificil, dacă nu imposibil”, a mai declarat Sorin Ion.

Un alt subiect abordat a fost simularea examenelor. Mai exact, acesta susține că s-a cerut ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să de desfăşoare cu prezenţă fizică.

În ceea ce privește portul măștii de protecție, aceasta ar trebui să dispară măcar în cazul orelor de educație fizică.

„Am solicitat ca simulările examenelor naţionale, cele care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni, dar şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică totală. Evident, în acele zile neparticipând la şcoală ceilalţi elevi. Nu îl ultimul rând, argumentul nostru pentru a renunţa la măştile de protecţie în timpul orelor de sport sunt convins ca cel puţin pentru aceste ore desfăşurate pe terenul de sport va fi înţeles şi permis.

Măsura purtării măştii poate fi înlocuită de o distanţare cât mai mare şi în cazul sălilor de aerisire permanentă”, a mai declarat secretarul de stat.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu