E război total! Atac cu rachete lansat chiar acum: 12 persoane au murit şi alte 40 au fost rănite. Anunțul a fost făcut de autorităţile din Azerbaidjan, care au declarat, sâmbătă, că 12 civili au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi în oraşul Ganja, ca urmare a unor atacuri lansate de Armenia, relatează Reuters.

Autorităţile de la Baku au afirmat că două rachete au lovit clădiri de apartamente din al doilea oraş ca mărime din ţară.

Încă nu există nicio reacţie oficială din partea Armeniei.

Acesta atac survine la câteva ore după ce Stepanakert, capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabah, a fost bombardată.

Stepanakert a fost bombardat de mai multe ori de la reluarea ostilităţilor între forţele separatiste susţinute de Erevan şi armata azeră în data de 27 septembrie. Bombardamentele au golit practic oraşul, majoritatea locuitorilor refugiindu-se în alte localităţi din Nagorno-Karabah sau în Armenia.

În Ganja, jurnalişti ai AFP au văzut o clădire distrusă de o rachetă care a căzut în jurul orei locale 03:00 ( 21:00 GMT sâmbătă), susțin stirileprotv.ro.

Echipe de salvare căutau supravieţuitori noaptea, cu mâinile goale, printre dărâmături. Potrivit locuitorilor, peste 20 de persoane locuiau în clădirea lovită de rachetă.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a raportat vineri despre bombardamentele din partea armeană a patru regiuni din jurul Nagorno-Karabakh, relatează TASS.

„Încălcând grav acordul privind un armistițiu umanitar, forțele armate armene împușcă teritoriul regiunilor Goranboy, Terter, Agdam și Agjabedi dimineața”, a declarat ministerul apărării într-un comunicat.

Ca urmare a consultărilor desfășurate la Moscova la inițiativa părții ruse, Azerbaidjanul și Armenia au convenit asupra încetării focului de la ora 11:00, ora Moscovei, pe 10 octombrie, în scopuri umanitare pentru schimbul de prizonieri și cadavre ale morților.

Micul oraș Martuni, la cinci kilometri de linia frontului din estul Republicii Nagorno-Karabakh nerecunoscute, este bombardat în fiecare zi, chiar și după anunțarea încetării focului. Mulți locuitori ai așezării au plecat, restul se ascund în subsoluri și doar cei mai îndrăzneți ies uneori afară pentru câteva minute.