Soarta lui Ianis Hagi pare să fie clară de acum: fotbalistul român va continua la Glasgow Rangers, scriu italienii de la Gazzetta dello Sport. Ianis fusese împrumutat până în vară de către clubul belgian Genk, iar scoţienii aveau opţiunea unui transfer definitiv. Acum, se pare că echipa antrenată de Steven Gerrard a activat opţiunea de cumpărare definitivă. Suma de transfer se ridică la 5 milioane de euro.

Preţul lui Hagi junior s-ar fi dublat după mutarea definitivă în Scoţia

Se pare că cei de la Glasgow ar fi fost grăbiţi în decizia lor şi de interesul clubului Lazio Roma, dar şi a altor echipe importante, pentru internaţionalul român de 21 de ani.

Gazzetta dello Sport mai scrie că acum, după ce transferul la Glasgow Rangers s-a oficializat, preţul lui Ianis Hagi s-ar fi dublat, ceea ce complică planurile lui Lazio: “Transferul lui Ianis Hagi, atacantul român al celor de la Rangers, devine acum mult mai complicat pentru Lazio. Fiul lui Gheorghe Hagi a fost cumpărat definitiv de clubul scoţian, acolo unde juca din ianuarie, împrumutat de la Genk.

Rangers a activat clauza de răscumpărare pentru 5 milioane de euro şi acum este proprietara jucătorului. Dacă Rangers nu ar fi făcut asta, Lazio putea investi aceeaşi sumă pentru a-l aduce pe Ianis Hagi.”

Către ce fotbalist s-ar putea orienta Lazio dacă renunţa la aducerea lui Ianis Hagi?

Din acest motiv, Lazio ar putea abandona definitiv ideea de a-l transfera pe Ianis şi s-ar putea orienta către un alt tânăr talentat: ghanezul de nici 20 de ani Mohammed Kudus, care joacă la echipa daneză Nordsjaelland.

“E un jucător de un profil asemănător celui pe care îl are Ianis Hagi. Kudus poate evolua ca vârf, al doilea atacant sau ca mijlocaş. Este stângaci, tehnic şi foarte rapid. În Danemarca, a jucat în acest sezon ca vârf şi a înscris 9 goluri în 19 meciuri. Joacă deja la naţionala Ghanei şi e considerat unul dintre cele mai mari talente din fotbalul african.

Preţul său se învârte în jurul sumei de 5 milioane de euro. Genk, care l-a pierdut pe Hagi, este şi ea interesată de el. La fel şi Eintracht Frankfurt şi Fenerbahce”, scriu jurnalistii italieni, citaţi de Digisport.