Bucureştiul are în sfârşit parte de relaxare, după două luni de scenariu roşu! Capitala României a ieşit de sub scenariul roşu, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut la mai puţin de 3 cazuri la mia de locuitori.

Bucureştiul a înregistrat sâmbătă o rată de incidenţă de 2,86 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de vineri, când s-a înregistrat o incidenţă de 2,98 cazuri. Duminică, rata a scăzut din nou, la 2,62. Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit duminică, 2 mai, în şedinţă de urgenţă şi a decis că restricţiile vor fi ridicate începând de luni, 3 mai, adică a doua zi de Paşte.

Ce se va întâmplă începând de luni?

Începând de luni, 3 mai, restaurantele sau cafenelele vor putea fi deschise şi în interior, însă vor funcţiona cu o capacitate de doar 30%.

În plus, se redeschid şi teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole.

Restaurantele, sălile de spectacole, dar şi magazinele vor putea funcționa începând de astăzi până la ora 21:00 în Bucureşti.

“Incidența este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcționarea sălilor de spectacol, redusă la 30% din capacitate. De asemenea, este permisă funcționarea restaurantelor, la fel, cu 30% din capacitate”, a declarat, duminică, Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Când vor fi luate următoarele decizii privind relaxarea?

Este important de menţionat că restricţiile de circulaţie rămân în continuare valabile între orele 22:00 şi 05:00 în Capitală.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a oferit detalii şi despre momentul când vor fi luate următoarele decizii privind relaxarea în Bucureşti. Este vorba despre momentul în care se va scădea sub o rată a incidenţei de 1,5 la mia de locuitori.

“Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu, sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a precizat Stoica.