QuantumScape este un startup din San Jose, susținut de Volkswagen și de miliardarul Bill Gates. Principalul pariu al Quantumscape este cel pe o baterie reîncărcabilă în stare solidă cu anod de litiu. Aceste baterii ar putea crește gama de vehicule electrice cu până la 50%, reducând timpul de încărcare sub 15 minute.

Producătorul de baterii în stare solidă continuă să rămână pe drumul cel bun cu tot ceea ce a spus că va face atunci când a debutat printr-o tranzacție SPAC, la sfârșitul anului 2020, scrie YAHOO NEWS.

Potrivit lui Singh, compania urmărește comercializarea tehnologiei bateriei sale în perioada 2024-2025. Partenerul său cheie și susținătorul său, Volkswagen, va fi primul destinatar al acestor baterii. Prototipurile bateriilor vor fi livrate în 2022 către furnizorii de echipamente originale (și anume Volkswagen).

Compania nu se uită la o majorare de capital pe termen scurt pentru a sprijini construcția din amprenta sa de fabricație, spune Singh.

„Cred că ceea ce este încurajator este să urmăm această cronologie”, a spus Singh despre începutul comercializării bateriilor sale.

Bill Gates și gigantul auto Volkswagen continuă să fie investitori în QuantumScape

In decembrie 2020, Singh a dezvăluit public rezultatele testelor pentru bateria solidă a QuantumScape. QuantumScape spune că bateria sa poate încărca până la 80% din capacitate în 15 minute. În plus, își păstrează peste 80% din capacitatea sa după 800 de cicluri de încărcare, și se mândrește cu aproape dublul densității energetice a bateriilor din litiu de ultimă generație.

„Rezultatele ne fac să simțim că vom reuși să ne atingem obiectivele în 2024 și 2025 pentru comercializare”, a explicat Singh.