Război total între Florin Cîțu și cei de la PSD. E cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României! Trebuie să dispară – a decretat liberalul după ce a lansat o serie de acuzații dure la adresa pesediștilor. El a susținut că restanţele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau, la începutul anului trecut, de 1,4 miliarde lei. PSD a alocat pentru tot anul 2019 doar 383,6 milioane lei pentru plata acestor facturi, însă banii au fost alocaţi doar pe hârtie. Ministrul de Finanţe a explicat că atunci când liberalii s-au instalat la Palatul Victoria, în luna noiembrie a anului trecut nu fusese plătit niciun ban pentru Start-up Nation, iar în buget mai erau numai 50 de milioane de lei.

Furia lui Cîțu este bazată pe demersul PSD, care a anunţat că va avea un amendament în Parlament la proiectul de rectificare bugetară care prevede alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori care au accesat programul Start-up Nation.

În replică, fostul ministrul pentru Mediul de Afaceri Ştefan-Radu Opreal-a acuzat pe Florin Cîţu că minte cu neruşinare atunci când spune că PSD a lăsat restanţe la plata facturilor .

„Ticăloșie marca PSD!

La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1.4 miliarde lei.

Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul 2019 un buget de DOAR 383,6 milioane lei pentru plata facturilor restante în acest program.

Bani alocați doar pe hârtie. Ticăloșie marca PSD. Exact că în cazul pensiilor socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation.

Înainte de prima rectificare au luat 100 de milioane de lei de la Start-up Nation și i-au trimis baronilor PSD. Iar la rectficarea bugetară au tăiat de la acest program 232,6 milioane lei pe care i-au tranferat tot baronilor PSD.

În noiembrie 2019 când am preluat guvernarea nu se plătise niciun leu (ZERO LEI) pentru Start-up Nation iar în buget mai erau DOAR 50 de milioane de lei.

La rectificarea bugetară de la sfârșitul lui 2019 am alocat 300 milioane lei care au fost plătiți imediat iar în 2020 deja s-au plătit 310 milioane lei.

Știți bine că nu am susținut această formă a Start-up Nation dar nu este vina celor care au crezut în promistiunea guvernanților socialiști care reprezentatu statul în acel moment. Ei nu trebuie să sufere pentru că PSD istii sunt tepari. De aceea plătim TOATE facturile restante ale acestui program.

Am salvat Start-up Nation de la falimentul la care PSD își condamnase propriul program.

Pentru mine lucrurile sunt clare. PSD reprezintă cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României în ultimii 30 de ani. Trebuie să dispară”, a scris liberalul pe Facebook.