Rata de incidență pe localități! Ministrul Educației a transmis că, în momentul de față, sunt 149 de localități aflate în scenariul roșu și 903 în scenariul galben.

Trebuie menționat că în municipiile reședință de județ Cluj-Napoca, Timișoara, Alba Iulia, Baia Mare și Zalău, cursurile se reiau în scenariul roșu.

Rata de incidență pe localități

În acest moment, sunt 149 de localități în care cursurile se reiau după scenariul roșu și 903 în care se reiau după scenariul galben, a explicat Sorin Câmpeanu, într-o conferință comună, susținută de miniștrii Educației și Sănătății.

De asemenea, ministerele Educației și Sănătății au publicat în data de 4 februarie ordinul comun cu măsurile pentru redeschiderea școlilor, detaliind cele trei scenarii care cuprind ratele de incidență în funcție de care se reîntorc elevii în școli.

Lista cu rata incidenței cazurilor COVID-19 pentru fiecare localitate din România poate fi vizualizată Aici.

Ce presupun cele trei scenarii

Conform ministerului Educației, cele mai multe localități în care școala începe în scenariul roșu sunt în județele Timiș (22), Maramureș (20) Ilfov (12) și Cluj (11).

Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate trebuie să fie mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, și participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3 presupune. participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar și participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, caz în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.