La vârsta de 48 de ani, Cosmin Cernat revine la Kanal D cu show-ul de aventură „Insula de 1 milion„. Acesta a fost prezentatorul a numeroase emisiuni de succes de-a lungul carierei sale.

Astfel, a devenit unul dintre cei mai apreciați profesioniști din domeniu.

Cosmin Cernat și-a pierdut mama când avea doar 6 ani

Cu toate acestea, drumul său nu a fost lipsit de dificultăți. A într-o familie modestă și a trecut printr-o experiență tragică la vârsta de șase ani.

Mai exact, și-a pierdut mama în urma unei lupte cu cancerul. Deși recunoaște că a durat ceva timp să se vindece de pe urma acestei pierderi, a ales să împărtășească această experiență tristă în cadrul podcastului „În Oglindă”.

Cosmin Cernat a vorbit despre cel mai dificil și trist moment din viața sa. La vârsta de șase ani, mama sa a murit din cauza cancerului. În aceste circumstanțe, prezentatorul TV a fost crescut de tatăl său și de bunica maternă.

Acesta a mărturisit că unul dintre cele mai mari regrete este că nu are prea multe amintiri cu ea.

„Mama mea a murit de cancer, în mai puțin de 40 de zile a dispărut, la doar 39 de ani. Tata a rămas văduv, eu aveam 6 ani atunci… A trebuit să mă crească împreună cu mamaia mea, Maria…

Tatăl meu a fost forțat să stea în aceeaşi casă cu soacra și să mă crească, într-un bloc comunist… Mama era profesoară de fizică și de chimie, o fire mai aprigă, dar un om bun, am foarte puține amintiri cu ea…”, a povestit el în podcastul „În Oglindă„.

„Mi-a luat foarte mult timp să pot să vorbesc despre asta, dar am făcut-o pentru copiii mei”, a adăugat prezentatorul.

Prezentatorul TV a trăit în Canada

O experiență care i-a marcat viața lui Cosmin Cernat a fost decizia de a pleca în Canada împreună cu familia sa. Chiar dacă avea succes în România, omul de televiziune a ales să călătorească peste Ocean, unde a fost întâmpinat cu căldură și sprijin din partea comunității românești din acea țară.

„A fost o experiență, poate perioada de care sunt cel mai mândru din viața mea. Să te duci (….) având o sumendenie de avantaje în țara ta, să o iei de la zero cu familia ta, la capătul lumii, e greu…

Acolo ești în exil. Așa m-am simțit. Acolo plângi după o eugenie. Am plâns în brațele unor români din comunitatea din Canada”, a povestit acesta.

Cosmin Cernat poate să se mândrească cu o carieră jurnalistică bogată, fiind prezentator, comentator sportiv de succes și om de radio. De-a lungul a trei decenii de activitate, Cernat a fost gazda unor emisiuni care au marcat istoria divertismentului din România.

În cadrul show-ului „Insula de 1 milion” de pe Kanal D, Cosmin Cernat va fi permanent alături de concurenți pe întreaga durată a competiției.