Fostul premier Victor Ponta a rostit cuvinte foarte grele la adresa Guvernului Orban și a Președintelui Klaus Iohannis.

Ponta i-a numit ”criminali”, acuzându-i că nu le pasă de faptul că vor muri oameni, în condițiile în care pandemia de coronavirus pare a fi la un pas să scape de sub control în România, iar Klaus Iohannis și liberalii insistă pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie.

”Mor zilnic mai mulți oameni decât în Colectiv

Ponta a mai spus că în prezent mor zilnic mai mulți oameni din cauza COVID-19 decât au murit în tragedia de la Colectiv, dar nimeni nu răspunde pentru asta.

El a explicat că, deși nu are nicio vină pentru morții din clubul bucureștean, a simțit că trebuie să își dea demisia din funcția de premier, pentru că tragedia s-a petrecut în timpul mandatului său.

”Există o soluţie pe care toate ţările pe care o aplică toate ţările mai puţin România. Testezi cât mai mult. Sunt mulţi asimptomatici nu ştiu că au virusul şi dau mai departe la cei care ajung în spital.

La noi rata mortalităţii e mult mai mare. De aceea rata de infectare e mult mai mare. La noi e politica nu testaţi, ţineţi gunoiul sub preş că după 6 decembrie avem lockdown. Aşa e 100%.

”Se supărau enoriaşii şi nu îi mai votau”

De ce credeţi că au deschis restaurantele şi tot şi era petrcere în România… că erau alegerile. Ne sigilau în casă dacă nu aveam alegeri”, a acuzat Victor Ponta.

”Vă explic cum ar fi trebuit să stea treaba la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Puteai să ai o discuţie cu BOR şi celelalte biserici şi spuneai că în 2020 nu se face pelerinaj.

Unii oameni erau supăraţi, alţii nu, dar ştia toată lumea. N-au spus chestia asta pentru că se supărau enoriaşii şi nu îi mai votau la Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani.

Au zis ca după 27 septembrie că nu se mai poate. E o bătaie de joc”, a mai spus  fostul premier.