Banca Românească a redus dobânzile variabile la credite ipotecare şi cele de consum garantate, prin diminuarea marjelor, care se adaugă la indicele Euribor sau Robor la trei luni, cu 1-2,8 puncte procentuale, în funcţie de tipul împrumutului.

Astfel, pentru Creditul Rezidenţial, acordat în euro, marja a fost ajustată cu un punct procentual, la 5,3%, la care se adaugă indicele Euribor la trei luni, se arată într-un comunicat al băncii.

În cazul creditului ipotecar, dobânda a scăzut prin reducerea marjei cu 2,8 puncte procentuale pentru împrumuturile în lei, la 3,2%, şi cu 1,8 puncte pentru cele în euro, la 6,2%. Totodată, banca a majorat comisionul de acordare pentru acest tip de credite, care nu mai este acordat pentru achiziţie de terenuri libere de construcţii, cu un punct procentual, la 2%, aplicat la valoarea împrumutului.

La creditele de consum cu garanţii imobiliare, marja băncii s-a diminuat cu două puncte pentru finanţările în lei, la 3%, şi cu 1,7 puncte pentru cele în euro, la 4,3%. Noua dobândă variabilă va fi stabilită prin adăugarea marjelor la dobânda de bază a băncii.

„Vom continua şi în 2010 să menţinem un nivel competitiv al costurilor aferente produselor de creditare, banca dispunând de resursele necesare de finanţare pe termen lung”, a declarat Lakis Couninis, director executiv Unitate Retail în cadrul Băncii Româneşti, citat de Mediafax.

În urmă cu două zile, BRD a redus aproape la jumătate dobânzile la creditele ipotecare Habitat Ipotecar/Habitat Plus.

SURSA: Mediafax
DETALII: Citeşte şi BRD reduce aproape la jumătate dobânzile la creditele ipotecare