Decizia istorică luată de Parlament. Toți românii știuat că în această clădire, zeci de ani, s-a mâncat ieftin şi bine. Spre exmplu, una dintre mâncărurile preferate de români, respectiv ciorba, costa doar de 2 lei. Pentru o friptură, parlamentarii scoteau din buzunar doar 4 lei. Iar pentru un mic plăteau infima sumă de 6 lei.

După o lumgă perioadă, Camera Deputaţilor a luat o decizie radicală. Conducerea Camerei a decis să dea restaurantul din subordine în gestionarea unei firme private. Motivul a fost cauzat de pierderile provocate de pandemia de COVID. O altă explicație este dată de starea de degradare a salonului în care se află restaurantul Parlamentului.

Pentru un prânz complet, aici se plătește 10,58 de lei. O masă completă care conţine felul întâi, ciorbă ţărănească de legume – 1,87 lei, felul doi – varză călită şi mămăligă şi un desert.

Parlamentarii se plâng de calitatea mâncării

În ciuda acestor prețuri infime, Parlamentul vrea să renunţe la această bucătărie. Deşi mâncarea este foarte ieftină, condiţiile insalubre i-au făcut pe aleşi şi pe angajaţi să se reorienteze către restaurantul de la Senat. Aici preţurile sunt mai mari.

“Acest serviciu este pe pierderi de mai mulţi ani de zile. Urmează şi pasul acesta de a mări preţurile şi a le aduce la un nivel corespunzător”, spune Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, citat de Antena 3.

De altfel, și alți deputați au apreciat decizia legată de restaurantul de la Camera Deputaților.

“Trebuie să recunosc că nu merg foarte des la restaurantul din Camera Deputaţilor şi merg la Senat, unde serviciul este externalizat şi mâncarea este de mai bună calitate”, spune Cristina Prună, deputat USR, conform sursei citate

Înainte de luna martie, restaurantul de la Camera Deputaţilor era situat într-un salon care are încă nevoie de multe reparaţii. Acesta a fost încă o explicație pentru care Camera Deputaţilor a decis să externalizeze serviciile de alimentaţie.

FOTO: INQUAM/Octav Ganea