„Da, am văzut și eu, acum și chestia asta cu Irina, nu e persoana publică. N-are nici o obligație să dea informatii, e ca și cum ar veni la tine să te întrebe doi inși, dar ce face doamna aici, de unde, cum ce… Nu știu.. o sa spună și ea la un moment dat.

Cred că trebuie să faceti o discuție, dar eu cred că disperarea e destul de mare dacă a ajuns să se ia de nimic, ca parintii ei au avut un apartament pe care l-au vandut”, a spus Dragnea în interviul respectiv după ce i s-a reamintit că Irina Tănase a devenit subiect de presă.

„Sigur că o să fiu folosit, clar. E străvezie strategia, e limpede. Nu s-a mai operat demult în acest dosar. Eu chiar i-am spus Irinei că în această vară vor ieși pe piață cu ceva, eventual cu Teldrum, pentru ca nu au ce sa spună”, a adăugat Dragnea când a fost întrebat dacă în perioada următoare se așteaptă să fie folosit în campania electorală.

Ce a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor

„Odată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României şi până la momentul prezentei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online)”, a transmis de ANP, la scurt timp după ce Realitatea a anunțat că va difuza un interviu cu Liviu Dragnea.

„Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, deși sunt mulți jurnaliști care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am făcut multe demersuri în acest sens. Am încercat toate variantele, am solicitat la Administrația Penitenciarelor și abia ieri a fost aprobată cererea mea, astăzi dimineață am înregistrat pe skype și urmează, la ora 18.00, să difuzăm interviul. Sunt câteva ore de interviu”, a spus Anca Alexandrescu, realizatorul interviului.

Noile precizări făcute de ANP

„Persoanele private de libertatea au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile. ANP: „Comunicările online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului”, este scris în comunicatul ANP.