Acesta scrie că Banca Centrală Europeană, banca centrală a Uniunii Europene, trebuie notificată pentru modificări în statutul BNR, iar proiectul demarat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae încalcă Constituţia.

„Banca, aurul si teleormaneanul! Nu vă speriaţi. Nu vă duceţi dupa fentă. Inepţia de proiect de modificare a statutului BNR, susţinută de marii specialişti bancari internaţionali Dragnea şi Şerban Nicolae, nu poate fi adoptat pentru că încalcă Constituţia. Proiectul de lege încalcă art 130 şi art 131 al Tratatului de Funcţionare a UE care este parte a Constituţiei României”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El subliniază că trebuia notificată BCE pentru modificări la statutului BNR.

„Proiectul conţine numai prostii care arată clar că cei doi autori habar nu au ce au semnat. Să va spun ce nu stiaţi, autorii acestui proiect nu sunt doar domnii Socol şi Vâlcov ci şi grupul organizat şi foarte vocal care pune presiune pe BNR de câteva luni. În ceea ce-i priveşte pe iniţiatorii legii este foarte clar că simpla participare la întâlnirile în care conducerea BNR dă lecţii de economie nu este suficientă. #CititulNuAOmoratPeNimeni”, mai scrie Cîţu.

Senatorul PNL se întreabă de ce nu este adus tezaurul de la Moscova.

„Tentativa lor ieftină şi complet analfabetă economic de a-l prezenta pe liderul PSD ca pe un român adevarat care repatriaza aurul, este doar un bluf. Nu mai păcăleşte pe nimeni. Liviu şi Şerban, de ce nu faceţi un proiect de lege să aduceţi aurul de la Moscova înapoi? Se supără şefu’? #RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

P.S.

1.Rezervele sunt internaţionale pentru că sunt ţinute în instrumente denominate în alte monede decât lei. Dacă se schimbă din “administrarea rezervelor internaţionale” în “administrarea rezervelor” atunci BNR este forţată să ţină rezerva doar în lei. Asta da management al riscului.

2. Proiectul de lege îi dă voie băncii centrale să se joace cu rezerva în aur exclusiv pentru a obţine profit. Domnii autori şi domnii iniţiatori, atunci când tranzacţionezi se fac şi pierderi. Atunci să vă văd. Vă supăraţi că a crescut ROBOR şi vreţi să fie mai stabil dar vreţi mai multă volatilitate în administrarea rezervelor valutare. Sunteţi voi siguri că asta vreţi?

3. Programul “dinţi de aur pentru fiecare psd-ist” nu se poate realiza”, punctează Cîţu.