„Am avut o discuţie destul de lămuritoare cu domnul prim-ministru. Ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă programul de guvernare şi ceea ce înseamnă aplicarea programului de guvernare. Bineînţeles că asta a fost o discuţie nestatutară. Vom discuta aceste lucruri în CExN (…) De asemenea, am discutat şi despre proiectul de buget şi despre celelalte măsuri financiare. Punctul meu de vedere este că bugetul pe anul viitor, cuprinzând toate măsurile în program, este un buget bun, echilibrat şi cu prevederi mai mari în zonele unde ne interesează”, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, transmite Agerpres.

Premierul a arătat că discuţia de marţi, de la sediul central al PSD, a fost una lungă, la care nu au participat doar două persoane. 

„S-a hotărât şi sunt de acord ca decizia finală să fie luată în forul statutar, de exemplu CExN. Joi îl facem, când venim de la Craiova, pe următoarele direcţii clare: raporturile dintre Guvern şi partid, plecând de la premisa că Guvernul este un guvern politic dar, la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid în activitatea guvernamentală, lucrurile trebuie clarificate. Am stabilit împreună zona de remanieri-remaniabili. N-o să vă facem fericiţi acum cu numele, propunerile şi cu portofoliile, ci după CExN”, a declarat şeful executivului. 

La şedinţa PSD, care a durat aproape 3 ore, premierul Mihai Tudose a mers şi cu lista de miniştri remaniabili, după ce a declarat luni seara că va exista o remaniere şi este vorba de trei portofolii.

Liderii PSD se vor reuni în şedinţa Comitetului Executiv în cursul zilei de joi, anterior, în cursul aceleiaşi zile, având loc şi şedinţa coaliţiei PSD-ALDE.