PSD a rămas fără șef la mijlocul anului trecut, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Acum, Dragnea a dezvăluit din pușcărie ce îi promisese Viorica Dăncilă.

Dragnea o dă de gol pe Dăncilă

Dragnea a dat-o de gol pe Dăncilă. Acesta spune că atunci când se aflau pe Valea Prahovei cu familiile Viorica Dăncilă decisese să dea amnistia și grațierea, dar ulterior s-a răzgândit.

”Nu, n-a fost deloc o coincidență, dar, Anca, tu ai lucrat cu această doamnă. Mă rog, îmi datorează…așa sunt mulți care îmi datorează multe lucruri.

M-am abținut foarte mult să și trimit eventual o postare și știi că mi-ai spus să nu intervin în campania de la prezidențiale. Ce m-a deranjat foarte mult vorbind despre faptul că nu mă va grația. Probabil că erau reporteri care erau rugați de consilieri.

Doream să îi spun atunci că n-am să îi scriu nici ei, nici lui Klaus Iohannis că n-am să scriu o cerere de grațiere. O cerere de grațiere o face un om vinovat, ori eu n-am fost adus aici pentru că sunt vinovat. Nu-mi era foarte ușor, nu mă uitam pe presă, dar auzeam discuții între colegi aici.

În legătură cu afirmațiile domnului Tudorel Toader, un ministru cu care eu m-am purtat foarte elegant, extrem de frumos. Este foarte urâtă minciuna pe care dumnealui a spus-s. Discuțiile despre întâlnirea din Băneasa, unde eram eu, doamna Dăncilă, domnul Tăriceanu, domnul Toader. Era o întâlnire convocată de mine și de domnul Tăriceanu ca să stabilim dacă ei vin cu OUG pe Codurile Penale sau noi mergem în Parlament. Și eu, și domnul Tăriceanu le ceream să ne spună dacă vor veni cu soluție de la Guvern, ca să nu mai continuăm noi procedura în Parlament. Ei au stabilit amândoi un calendar, nu s-a discutat despre amnistie și grațiere.

Despre amnistie și grațiere am avut o discuție cu doamna Dăncilă pe Valea Prahovei. Eram cu familiile acolo și mi-a zis să ieșim până afară că vrea să îmi zică ceva. Mi-a zis că este hotărâtă să dea amnistie. Eu i-am zis să țină cont de faptul că nu i-am pus niciodată o astfel de condiție pentru a deveni premier. Mi-a zis că ei nu îi tremură genunchii. I-am spus: Viorica, până la urmă este decizia ta, dar reține că eu nu cer, nu fac presiuni. Deci, nu se poate vorbi despre presiuni. Ulterior, peste câteva luni îmi spunea că nu mai vrea să dea amnistie și grațiere, iar peste alte câteva luni spunea că ar dori să dea amnistia și grațierea.

Eu nu vreau să intru în discuții cu domna Dăncilă și cu domnul Toader. Fiecare alege cât să se facă de râs (…) Pentru mine acești doi oameni sunt capitole încheiate”, a spus Liviu Dragnea, la Realitatea Plus.