Liviu Dragnea este într-o stare de stres maxim după ce Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunțat că un al doilea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

„Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ şi este contact al cazului comunicat în data de 16.07.2020”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres. Conducerea penitenciarului unde este încarcerat liderul PSD implementează, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi conduita internă de intervenţie.

Cu doar o zi în urmă, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat primul caz de Covid-19 la Rahova.

„Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie. Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem”, se artă în comunicatul trimis de către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Situație critică și la DNA

De altfel, și la DNA lucrurile sunt tensionate din cauza Covid-19. Spre exemplu, la DNA Cluj șase angajați au fost infectați cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a pornit imediat o anchetă în interior. În urma depistărilor, tot personalul DNA Cluj este testat, iar activitatea instituției se desfășoară cu personalul rămas. DSP a recomandat ca sediul DNA Cluj să fie dezinfectat.

În Guvern, mai exact la ministerul Economiei s-a aflat că există un angajat pozitiv pentru COVID-19. DSP efectuază o anchetă epidemiologică în acest caz, iar angajații Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri colaborează pe deplin cu reprezentanții DSP.

Bilanțul la nivel național

Până pe data de 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.