Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a reacționat după ce clientul ei a fost pedepsit de conducerea penitenciarului, potrivit gandul.ro

Din cauza acelui interviu, fostul șef PSD a primit o sancțiune disciplinară constând în retragerea dreptului la pachete pentru 30 de zile. De asemenea, dialogul cu Anca Alexandrescu l-a costat şi mai scump pe Dragnea. „Din 26 iunie 2020, fostul lider PSD nu mai părăsește celula decât o oră pe zi”, conform sursei menționate.

Apărătorii lui Dragnea nu înțeleg reacția

Apărătorii lui Liviu Dragnea nu înţeleg această reacţie în contextul în care însuşi directorul închisorii ar fi aprobat interviul. Dragnea a fost lovit în plin şi de un ordin al directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), prin care i s-a retras și dreptul la muncă.

„Această sancțiune administrativă nu a fost contestată de Liviu Dragnea, el sperând ca decizia să fie anulată cât mai curând”, transmite sursa menționată.

Trebuie menționat că fostul șef al Camerei Deputaților a contestat prima sancțiune disciplinară , adică „retragerea dreptului la pachete”. Plângerea acestuia a ajuns la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, care a admis în parte contestația și a redus perioada la jumătate.

Totuși, reprezentanții penitenciarului au atacat în instanță decizia. Termenul acestei acțiuni a fost fixat pentru data de 8 septembrie, la Judecătoria Sectorului 5.

Decizia instanței de judecată

„Complet: C 6 penal camera de consiliu. Tip solutie: Termen intermediar. Soluția pe scurt: Rezoluţie 28.08.2020 – Preschimbă termenul de judecată la 8.09.2020, faţă de împrejurarea că la acelaşi termen va fi judecat şi dosarul nr.16124/302/2020 privind aceleaşi părţi”, se arată în decizia instanței de judecată.

După ce Realitatea Plus a anunţat un interviu din închisoare cu Liviu Dragnea, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat că din 16 martie, de când a fost instituită starea de urgenţă în contextul pandemiei de coronavirus, nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online.

„Directorul penitenciarului e cel care a aprobat lista cu persoanele cu care ai dreptul să ai contact telefonic, iar el a aprobat cererea jurnalistului de la Realitatea Plus.

Convorbirea s-a desfășurat online, ca în cazul în care ar fi existat un incident de securitate sau nu le-ar fi convenit ceva din discuția pe care au avut-o cei doi, penitenciarul ar fi putut să întrerupă această convorbire, lucru care nu s-a întâmplat.

Dar, iată că acum Liviu Dragnea are această restricție la muncă”, a transmis avocata Flavia Teodosiu cu privire la această situaţie.