Fostul ministru de Finanțe din guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, s-a lansat într-o adevărată campanie electorală, înaintea congresului care va avea loc în partidul condus de Marcel Ciolacu.

Nu mai este un secret pentru nimeni că Teodorovici vrea să îl înlocuiască pe Ciolacu la conducerea PSD, acesta fiind și motivul atacurilor în cascadă pe care fostul ministu le-a lansat în ultima vreme la adresa șefului său de partid.

”O chestiune care îmi lasă un gust amar”

Astfel, Eugen Teodorovici îi acuză pe liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, dar şi pe Paul Stănescu, secretarul general interimar al partidului, că se dezic de perioada în care în fruntea social-democraților se afla Liviu Dragnea.

”Exista întotdeauna unanimitate. În orice se discuta, se aproba în partid”, a acuzat Teodorovici, sugerând că în interiorul PSD era o dictatură.

”E greu să vorbeşti despre colegi din partid sau să critici… Am văzut şi o altă chestiune care îmi lasă un gust amar. Ei au fost cu toţii o echipă. Şi Paul Stănescu şi Marcel Ciolacu şi alţii.

Cu tot cu (cu mine – n.r.) şi cu Viorica Dăncilă, asta spuneţi. Nu. Spun de echipa din trecut faţă de care unii dintre ei încearcă să se dezică. Deci Liviu Dragnea. Exact, cu Liviu Dragnea şi alţi colegi din trecut. Exista întotdeauna unanimitate”, a declarat fostul ministru de Finanțe, conform adevarul.ro.

”Trebuie să te lupţi să obţii o majoritate”

”În orice se discuta, se aproba în partid. Ei, democraţia înseamnă altceva, înseamnă jumătate plus unu. Păi majoritatea e mai puternică decât jumătate plus unu.

Nu, acolo ducem înspre dictatură şi alte zone. Trebuie să te lupţi să obţii o majoritate, jumătate plus unu. Trebuie să accepţi în partid opiniile, părerile şi altele decât tu le ai. Şi nu le acceptă acum tandemul Ciolacu-Stănescu?

Eu n-am fost la vreo discuţie a acestui tandem. O singură dată am fost, când se discuta despre comisia privind verificarea de achiziţii publice făcute în starea de pandemie, când, e adevărat, mi s-a promis, mă rog, am fost întrebat dacă accept o astfel de poziţie a unei astfel de comisii atât de importantă”, a mai spus Eurgen Teodorovici.