Odată cu dispariția societății Tel Drum se vor pierde și toate operațiunile comerciale desfășurate până în prezent. Tel Drum a fost acuzată de DNA de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la doua infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. Mai mult, firma asfaltatorilor din Teleorman şi o zonă importantă din Oltenia ar fi aparținut lui Liviu Dragnea, fostul președinte al Consiliului Județean și fost președinte al PSD.

Valiza revine în prim-plan

Recent a revenit în prim-plan şi valiza găsită pe câmp, apărând în spaţiul public şi cel care a dus valiza la DNA, Sergiu, un electronist cu afaceri din Măgurele. Acum a intrat în politică și a devenit președintele USR Teleorman. Despre dosarul de la DNA nu s-a mai auzit însă nimic.

 Tel Drum se judecă cu ferma de porci pusă pe butuci de fiul lui Dragnea

În ianuarie 2018, Tribunalul Teleorman a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii Tel Drum, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat CITR Filiala Ilfov SPRL. Decizia nu era definitivă şi a fost atacată cu apel.

Între timp, a intrat pe fir și DNA cu un dosar. Procurorii s-au adresat instanței Tribunalului București solicitând blocarea inițierii procedurii de dizolvare a societății Tel Drum. DNA invoca că există riscul lichidării şi radierii în termen scurt a societăţii, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală. Instanța a admis cererea și a dispus blocarea dizolvării pentru 60 de zile.

Procedura de insolvență a mers apoi mai departe. Conform legii insolvenței, s-a întocmit un tabel cu datoriile pe care le are compania Tel Drum, iar în acest tabel s-a înscris și ferma Salcia a lui Valentin Ștefan Dragnea. Acesta a pretins că are de recuperat o datorie de peste 3 milioane de lei de la Tel Drum. Administratorul judiciar CITR Filiala Ilfov SPRL a contestat în instanță această sumă și a obținut câștig de cauză, suma fiind redusă de judecători la aproximativ 600.000 de lei. Fiul lui Dragnea a ieșit din acționariatul Fermei Salcia în aprilie 2019. El și-a cedat acțiunile lui Ilie Liviu Dragne, un consătean al lui Liviu Dragnea, din Gratia.

Un alt episod juridic s-a petrecut în 5 februarie 2020. Avocații Tel Drum s-au prezentat la Tribunalul Teleorman cu o solicitare șocantă: a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Fermei Salcia SA și intrarea acesteia în faliment. Primul termen de judecată este în 2 martie.