Comisia parlamentară pentru controlul SRI ar putea să ajungă la informaţii privind modul în care s-a făcut numirea procurorilor-şefi de Parchete în 2013, consideră preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

În acea perioadă preşedinte era Traian Băsescu, iar Victor Ponta era premier şi ministru interimar al Justiţiei, informează Agerpres.

„E foarte posibil Comisia SRI să ajungă la aceste informaţii, care sunt foarte interesante, din ce am auzit, eu nu vreau să bat câmpii. Dar mă gândeam astăzi că nimeni n-a prezentat tot procesul (de numire a procurorilor-şefi din 2013, n.r.). (…) Este posibil, nu ştiu sigur dacă va fi aşa, Comisia de control SRI să aibă acces şi la toate informaţiile, la tot ceea ce a fost în spatele acestor propuneri. Eu bănuiesc, dar ca să nu fie doar o bănuială cred că lucrurile trebuie făcute instituţional, ca să stea în picioare (…), ca să aibă greutate şi să nu poată fi contestate. Sper că nu am stricat noaptea unora”, a afirmat Liviu Dragnea, marţi seară, la Antena 3.

El a adăugat că din câte îl cunoaşte pe senatorul PSD Claudiu Manda, care a fost propus să preia conducerea Comisiei SRI, şi pe ceilalţi parlamentari din această comisie, „sunt oameni care nu se sperie”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că unii oameni cu funcţii importante „au depăşit o linie roşie” şi practic prin acţiunile lor „lovesc la temelia statului” şi „calcă pe cadavre”.

„Vor fi multe nopţi de nesomn pentru mulţi, au depăşit o linie roşie, pur şi simplu. În sensul că după linia asta roşie loveşti la temelia statului şi calci pe prea multe cadavre. Este suficient, ţara aceasta are un potenţial de dezvoltare uriaş, nu putem să mai stăm indiferenţi când ţara este sugrumată pentru că trebuie să fie arestaţi oameni de afaceri români care deranjează, trebuie să fie scoşi în piaţa publică politicieni care au românism în ei şi care vor să schimbe lucrurile în bine, jurnalişti care au ţinut de-a lungul anilor flacăra aprinsă, cu toate furtunile şi cu toate ameninţările. Nu mai merge”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a avertizat că în perioada următoare „o să vedem lucruri urâte şi comportamente urâte, o să vedem disperare”, dar a subliniat că în rândul populaţiei „a început să crească foarte mult speranţa că se poate, că în Româna putem avea speranţa ca niciunui român să nu-i fie frică de nicio instituţie, ci doar de lege”.