”Compania DPD România raportează o creştere de 36% a cifrei de afaceri în luna mai 2020, marcată de starea de urgenţă şi apoi de cea de alertă, faţă de luna mai a anului trecut. Potivit cifrelor, compania, care face parte din DPD Group, cea mai mare reţea rutieră de livrare a coletelor din Europa, a înregistrat şi o creştere de 28% pe segmentul livrărilor internaţionale, în condiţiile în care cele mai multe ţări europene s-au aflat în lockdown.

Bucureştenii, locuitorii din Baia Mare, Timişoara, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Bacău şi Oneşti au trimis cele mai multe colete internaţionale în această perioadă. Bucureştenii, locuitorii din Baia Mare, Timişoara, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Bacău şi Oneşti au trimis cele mai multe colete internaţionale în această perioadă”, se arată în comunicatul companiei.

Majorare a livrărilor internaționale în luna mai

În comunicatul companiei era specificat că în luna mai a acestui an, livrările internaționale s-au majorat cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Serviciile de curierat şi transporturile reprezintă coloana vertebrală a economiei locale şi internaţionale şi au demonstrat în această perioadă că sunt esenţiale pentru populaţie. DPD România, în calitate de expert în livrări, a avut un rol important în menţinerea relaţiei vitale dintre companii şi consumatori, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.

Principalele produse expediate

Principalele produse expediate internaţional pe segmentele B2C prin intermediul DPD România, au fost electronicele (9,79%), piese auto (9,21%), cosmetice (8,91%), textile (7,71%), diverse (4,42%), birotică şi papetărie (3,66%), documente (3,59%).

În ceea ce priveşte expedierile internaţionale făcute de persoane fizice, în top se află produsele textile (14,14%), cosmeticele (9,72%), îmbrăcămintea (7,59%) şi produsele electronice (6,66%).

Cine a făcut cele mai multe livrări

Bucureştenii sunt românii care au făcut cele mai multe livrări internaţionale în vreme de pandemie  (18%). Ei sunt urmaţi de locuitorii din Baia-Mare şi Timişoara (3%), Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Bacău şi Oneşti (2%).

Ţările cu cele mai multe livrări internaţionale în perioada pandemiei au fost Germania (30,72%), Italia (14,44%), Marea Britanie (11,34%), Franţa (10,05%), Austria (8,36%).