Deși părea că spiritele s-au mai calmat, mișcările de la granița dintre China și India demonstrează că situația a redevenit tensionată. Și asta după ce armata indiană a început să desfășoare tancuri pentru a înainta în zone din apropierea frontierei, inclusiv în sectoarele Chumar, Depsang și Chushul, pentru a riposta la orice amenințări din partea Chinei, scrie NationalInterest.org.

Conform presei indiene, tancurile T-72 și T-90 și vehiculele de luptă de infanterie BMP-2 au fost desfășurate de-a lungul sectorului Chumar-Demchok, poziționare esențială în apărarea sectorului Ladakh. În plus, tancurile indiene ar putea amenința Aksai Chin, o porțiune din fostul regat al Kashmirului, care a rămas mărul discordiei dintre India și China de la războiul de graniță, din 1962, dintre cele două state.

Armata indiană a anunțat deja că e gata să rămână pe poziții în posturile de atac pe tot parcursul iernii, iar tancurile și vehiculele blindate sovietice / ruse au fost descrise ca fiind capabile să rămână operaționale chiar la minus 40 de grade Celsius. Chiar dacă, așa cum spune un înalt responsabil din armata indiană, întreținerea tancurilor, vehiculelor de luptă de infanterie și a armelor grele este o provocare în această regiune, în care iernile sunt foarte dure. Oamenii sunt însă pregătiți și din punctul de vedere al echipamentelor militare și din punct de vedere psihologic să facă față vicisitudinilor iernii.

Punctul fierbinte pe harta lumii

NationalInterest scrie că armata indiană beneficiază acum și noi puști de asalt SIG 716, cumpărate din SUA în baza unor acorduri de urgență. Puștile au ajuns și la unități de pe linia de control cu ​​Pakistanul și la unitățile de combatere a terorismului din Kashmir. Și asta nu e tot. Armata indiană ar fi comandat și 93.895 carabine suplimentare CAR 816 (Caracal Sultan) de la Caracal International, din Emiratele

Având în vedere toate aceste mișcări de trupe, Ladakhul de Est, care se află la o altitudine de peste 4.400, renumit pentru că are unele dintre cele mai aspre ierni din regiune, cu temperaturi care scad în mod regulat până la minus 35 de grade în timpul nopții și cu vânturi geroase, este punctul fierbinte pe harta lumii din care ar putea începe următorul război, concluzionează NI.