Dosar penal pentru Vlad Voiculescu?

Victor Ponta a subliniat că, în momentul de față, „există decât două variante posibile” iar Vlad Voiculescu trebuie vizat de către o „anchetă penală”.

„In acest moment nu mai exista decat doua variante posibile :

1. Ori este adevarat ce spune Vlad Voiculescu si atunci trebuie urgent o ancheta penala si sanctiuni dure pentru cei vinovati
2. Ori Vlad Voiculescu minte ( inca o data) si trebuie el sa raspunda penal si politic

Dvs ce credeti ?”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții Spitalului Colentina neagă cele spuse de Voiculescu

Reprezentanții Spitalului Colentina din București au reacționat după ce Vlad Voiculescu a declarat că a descoperit diferențe majore de raportare a numărului de decese cauzate de COVID-19.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind modalitatea de raportare a numărului de decese provocate de COVID-19 și presupuse inadvertențe care ar fi fost constatate recent, considerăm necesar să facem următoarele precizări:

Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital suport COVID începând din data de 27.03.2020.

Toate decesele înregistrate de atunci și până în prezent, au fost raportate de către unitatea sanitară cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală.

Din data de 27.03.2020 și până în data de 19.04.2021 (ora 9.00), Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese ale unor pacienți COVID-19.

Totodată, în aplicația Corona Forms, până la data de 19.04.2021 (ora 14.00), au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID-19.

Ambele raportări pot fi verificate și certificate cu ușurință de către autoritățile competente, diferența minimă dintre ele având drept cauză un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care cele două raportări sunt făcute în cursul zilei”, au reacționat reprezentanții Spitalului Colentina.

Sursa: victorponta.ro