Fostul preşedinte american Donald Trump, suspendat de pe Twitter, Facebook şi alte site-uri de socializare, în urma atacului care a avut loc pe 6 ianuarie împotriva Capitoliului Statelor Unite, intenţionează să lanseze propria sa platformă de socializare, în două sau trei luni, a declarat duminică unul dintre consilierii săi, la Fox News, transmite Reuters, conform news.ro.

Jason Miller, un purtător de cuvânt al campaniei electorale din 2020 a lui Trump, a declarat postului de televiziune că Trump va reveni în spaţiul mediei sociale cu o nouă platformă, proprie, care ”va redefini complet jocul”.

Miller nu a oferit alte detalii şi nu a fost disponibil vreun comentariu din parte reprezentanţilor companiei Trump Organization.

Twitter, Facebook şi alte platforme au fost în centrul atenţiei pentru modul în care gestionează conturile politicienilor şi ale oficialilor guvernamentali, după ce au suspendat conturile lui Trump pentru incitarea la violenţă.

Facebook, care în ianuarie a suspendat contul lui Trump pe termen nedefinit, a solicitat unei comisii independente să decidă dacă această suspendare trebuie să fie menţinută.

Twitter lansează un sondaj despre regulile aplicate liderilor de state

Reţeaua de socializare Twitter a anunţat vineri că începe un sondaj internaţional printre utilizatorii săi despre regulile care ar trebui aplicate pentru liderii de state din întreaga lume, relatează AFP.

Twitter a mai precizat că va consulta de asemenea experţi în drepturile omului, organizaţii ale societăţii civile şi universitari pentru a îmbunătăţi regulile în acest domeniu.

Anunţurile survin după suspendarea de către Twitter, alături de alte mari platforme de socializare, a contului fostului preşedinte american Donald Trump, acuzat că a incitat la invadarea Capitolului din Washington în ianuarie de către susţinătorii săi.

Măsura a fost criticată de susţinătorii lui Trump, în timp ce opozanţii săi au spus că Twitter ar fi trebuit să acţioneze mai devreme.

“Modul în care responsabilii politici şi guvernamentali folosesc serviciul nostru evoluează constant. Vrem ca măsurile noastre să rămâne pertinente în privinţa naturii în mişcare a discursului politic pe Twitter şi ca ele să protejeze echilibrul conversaţiei publice”, explică echipa Twitter responsabilă cu securitatea, într-un articol pe blog.

Publicul va fi chestionat și despre sancțiunile ce trebuie aplicate

“Este motivul pentru care ne analizăm strategia în privinţa liderilor mondiali şi ne dorim să contribuiţi şi voi”, a adăugat platforma.

Sondajul va fi realizat în 14 limbi, între care franceza, engleza, spaniola, araba, chineza şi rusa, până la 12 aprilie.

“La modul general, vrem să ştim dacă publicul consideră că liderii mondiali ar trebui sau nu să se supună aceloraşi reguli ca restul pe Twitter. Şi, dacă un lider încalcă o regulă, ce tip de sancţiuni sunt potrivite”, se arată pe blogul platformei.