Acest decret include interzicerea tentativelor controversate de imobilizare prin strangulare, cu excepţia cazului în care „viaţa unui poliţist este în pericol”, a precizat Donald Trump după o întâlnire cu familiile victimelor violenţelor.

Donald Trump încurajează cele mai înalte standarde profesionale

Preşedintele Statelor Unite „încurajează” mii de unităţi de poliţie din SUA să adopte „cele mai înalte standarde profesionale”, a adăugat el din grădinile Casei Albe.

Poză controversată

Generalul Milley, şeful Statului Major al Armatei Statelor Unite, a spus că regretă că prezenţa sa a dat impresia implicării armatei în politică. La rândul său secretarul apărării, Mark Esper, a sugerat într-o conferinţă de presă că plimbarea la care a luat şi el parte a avut cu totul alt scop decât acela de a inspecta pagubele şi trupele care păzeau Casa Albă.

„Nu putem tolera nimic ce ne divizează. Cum mulţi aţi văzut, prezenţa mea în fotografia din Piaţa Lafayette, săptămâna trecută, a declanşat o dezbatere naţională despre rolul armatei în societatea civilă. Nu ar fi trebuit să fiu acolo. Prezenţa mea în acel moment, în acel context, a creat percepţia implicării militare în politicile interne. A fost o greşeală”, a spus Mark Milley.