S-ar fi putut concentra pe partea bună, cum ar fi vaccinurile pentru Covid-19 și reușita sa istorică în privința păcii arabo-israeliene. În schimb, el sună membri ai Congresului și le cere să conteste în plenul Camerei ori Senatului rezultatele numărătorii voturilor din Colegiul Electoral.

Un lucru care nu va schimba rezultatul, dar care va pune presiune pe republicani pentru a se face de râs cântându-i în strună lui Trump și tentativelor lui de a răpi legitimitatea rezultatelor. Sperăm că membrii Congresului îi vor ignora îndemnurile.

Pe de altă parte, după zile de tăcere în privința campaniei de hacking vizând instituții guvernamentale și companii private americane, Trump a început sâmbătă să tragă clopotele, mărind și mai mult confuzia. Secretarul de Stat Mike Pompeo declarase vineri că probele indică în mod limpede că rușii sunt de vină pentru atacuri.

Însă Trump a scris pe Twitter că „Rusia, Rusia se strigă prima dată când se întâmplă orice, fiindcă Lamestream [presa] este, din motive financiare în principal, îngrozită să… discute posibilitatea că ar putea fi China (ar putea fi!)”. Apoi a legat atacurile de o posibilă „lovitură contra ridicolelor noastre mașini de vot în cursul alegerilor, pe care a devenit acum evident că le-am câștigat în stil mare, făcând din ele un lucru chiar și mai corupt, de toată jena pentru SUA”.

Mike Pompeo nu are nici un interes pentru a minți despre rolul Rusiei, iar America merită să știe adevărul despre ce s-a întâmplat. Dl Trump nu vrea să admită că a pierdut și, dacă vrea el, poate să fenteze și ceremonia de învestire. Însă tot teatrul ăsta de perdant indignat începe să-i irite până și pe milioanele de americani care l-au votat.