Potrivit NationalInterest.org, pentru Trump, pericolul ar fi să scape complet de sub control până în octombrie, devenind un Cernobâl politic și jertfindu-i pe republicani în ultimele săptămâni ale campaniei. În ciuda speranțelor unor democrați în timpul verii, Trump a demonstrat că nu are intenția de a renunța la președinție. Mai mult, a intensificat lupta împotriva lui Biden. În Texas, Trump a ajuns deja în fața lui Biden. Alte sondaje arată că în „statele swing” balanța e înclinată jumate-jumate. În timp ce Biden rămâne în frunte în Pennsylvania, în Florida, Trump rămâne extrem de competitiv, Biden fiind mult în spatele lui Hillary Clinton în preferințele alegătorilor hispanici. Marja sa de șaisprezece puncte este cu unsprezece puncte mai mică decât cea obținută de Clinton în 2016.

În statele din Midwest, strategiea lui Trump de polarizare rasială pare să prindă teren, dar bruiajul democraților și revenirea bruscă a lui Biden arată căn eficiența sa electorală nu poate fi ignorată,

Potrivit NI, Trump nu are un număr prea mare de cărți de jucat – economia va continua să șchiopăteze cel puțin până în noiembrie. Dar o campanie dusă pe tema legii și ordinii duce cu gândul la câteva campanii republicane care au avut succes, lăsându-i în mult în spate pe democrați.

Iar Memorandumul semnat de Trump prin care pune capăt programelor guvernamentale ce susțin programele de „rasă” și „privilegiul albilor” a fost un semal în plus că Trump se concentrază pe un război cultural cu stânga. Atât Trump, cât și procurorul general William P. Barr au mai afirmat că ideea de „rasism sistemic” în America este, în esență, o farsă.

O altă oportunitate uriașă pentru Trump va fi în timpul dezbaterilor prezidențiale. Un nou sondaj USAToday / Suffolk University indică faptul că majoritatea alegătorilor cred că Trump va ieși câștigător în dezbateri. Va fi esențial ca Trump, în vârstă de 74 de ani, să îl descrie cât mai convingător pe Biden, în vârstă de 77 de ani: mai precis, ca pe un bătrân amabil, dar incompetent. Maestru al televiziunii, Trump se va concentra, probabil, pe cât de dur era Biden în trecut când se referea la criminalitate, și cât de binevoitor se arată acum când vine vorba de asta.

Dar, având în vedere predilecția lui Trump pentru declarații și atacuri, el s-ar putea dovedi cel mai rău inamic al său, transformându-se într- un fel de Cernobâl politic, concluzionează NI. Nu înainte de a aminti că toată presiunea este acum pe președinte.

Și că un sondaj CBS New-YouGov l-a creditat pe Biden cu 10 puncte peste Trump. Conform sondajului, 47 % dintre alegători cred că Trump încearcă să aprindă tensiunile în America, în timp ce 39% au spus că încearcă să „calmeze situația”.

Dilema cu care se confruntă Trump, și, desigur și republicanii, este dacă perspectivele sale electorale vor fi complet scufundate în noiembrie, precum bărcile de la parada pro Trump de zilele trecute, sau dacă va ieși cu bine, la suprafață.