„Votul începe pe 24 septembrie în Florida, prin urmare nevoia de a injecta rapid alţi bani în acest stat constituie o urgenţă”, a declarat Kevin Sheekey, un consilier al lui Mike Bloomberg. „Mike consideră că, investind în Florida, aceasta va permite ca finanţările din campanie şi alte finanţări democrate să fie utilizate în alte state, mai ales în Pennsylvania”, a adăugat acesta, potrivit agerpres.ro

Donald Trump a câştigat alegerile în Florida în urmă cu patru ani

Fostul primar al New Yorkului, care a fost anul acesta unul dintre candidaţii la primăria democrată, a luat decizia după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat săptămâna aceasta că este gata să-şi finanţeze campania din fonduri personale, relatează publicaţia.

Donald Trump a câştigat alegerile în Florida în urmă cu patru ani şi mizează pe o participare puternică a electoratului republican în acest stat, unde el deţine o a doua reşedinţă şi unde vine adesea.

În alegerile din 2016, Donald Trump a câştigat în principalele state-cheie – Florida, Pennsylvania, Michigan, Carolina de Nord, Wisconsin şi Arizona – dintre care patru votaseră pentru Barack Obama în 2012.

Joe Biden se clasează în frunte în Florida, însă cu puţin, cu 48,2% comparativ cu 47% pentru adversarul său republican, potrivit ultimei medii a celor mai recente sondaje de opinie publicate de RealClearPolitics.

De la începutul lui 2019, campania lui Donald Trump a cheltuit circa 800 de milioane de dolari.

„Credeam că Mini Mike a terminat-o cu politica democrată”, a scris preşedintele Trump duminică pe Twitter, folosind supranumele pe care i-l dă lui Bloomberg şi referindu-se la candidatura acestuia din urmă în alegerile primare democrate. El a adăugat că Mike Bloomberg ar fi trebuit „mai degrabă să salveze” New Yorkul.

Mike Bloomberg a fost respins de alegători în alegerile primare în pofida uneia dintre campaniile cele mai costisitoare din istoria electorală americană, incluzând o puternică promovare audiovizuală şi pe reţelele sociale.