Presa locală americană scrie că fostul preşedinte american Donald Trump este politicianul Partidului Republican care a strâns cei mai mulţi bani în prima jumătate a anului 2021, transmite EFE.

Totodată, potrivit unor cifre obținute de Politico, valorile sunt fără precedent. Mai exact, comitetele politice având legătură cu fostul preşedinte, care a guvernat între 2017 şi 2021, au strâns în prima jumătate a anului 82 de milioane de dolari, lucru care ridică suma totală a fondurilor disponibile la 102 milioane de dolari.

Trebuie subliniat faptul că această sumă este una fără precedent mai ales că este vorba despre un președinte american, în contextul în care, în mod tradiţional, donaţiile, care sunt foarte obişnuite în timpul campaniei electorale, încetează în momentul în care candidatul a pierdut alegerile şi, practic, s-a retras din lumina reflectoarelor, informează Agerpres.

Donald Trump nu acceptă înfrângerea

Amintim faptul că de când a fost învins de democratul Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, Trump a susţinut constant fără a aduce dovezi că scrutinul a fost fraudat, aminteşte EFE.

În același timp, cotidianul american The New York Times a dezvăluit în urmă cu câteva zile că fostul preşedinte american Donald Trump a făcut presiuni asupra Ministerului Justiţiei pentru ca acesta să declare „fraudate” alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 ca parte a campaniei miliardarului republican de a invalida scrutinul, cu toate că fusese informat că nu există dovezi de fraudă.

„Voi spuneţi doar că scrutinul a fost fraudat, iar eu mă ocup de restul”, a cerut Trump la 27 decembrie 2020, la o lună şi jumătate după victoria la prezidenţiale a democratului Joe Biden, potrivit notiţelor luate de către numărul doi din Ministerul Justiţiei, Richard Donoghue, relatează AFP.

Această informație vine din partea ministrului interimar al justiţiei, Jeffrey Rosen, care i-a spus lui Trump să înțeleagă situația.

„Înţelegeţi vă rog că Ministerul Justiţiei nici nu poate şi nici nu va pocni din degete pentru a schimba rezultatul alegerilor, nu aşa funcţionează lucrurile”, a adăugat el.