Doliu uriaș în lumea filmului! O cunoscută actriță s-a stins din viață. Ar fi împlinit 100 de ani în ianuarie

Cunoscuta actriță Betty White s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani la reședința sa, notează TMZ, care adaugă că decesul s-a produs vineri dimineața.

Actrița de comedie s-a născut în anul 1922 și ar fi urmat să împlinească 100 de ani pe data de 17 ianuarie.

„Chiar dacă Betty era pe cale să împlinească 100 de ani, am crezut că va trăi pentru totdeauna”, a transmis agentul său Jeff Witjas, conform The Guardian.

Potrivit presei de peste ocean notează că Betty White a câștigat patru premii Globul de Aur (1986, 1987, 1988, 1999) pentru „cea mai bună actriţă de televiziune” cu rolul din „The Golden Girls”.

De asemenea, Betty White a câștigat opt premii Emmy, fiind nominalizată de 21 de ori, dar şi trei premii „Screen Actors Guild Awards”.

Betty White a continuat să fie un star la 60 de ani şi un fenomen al culturii pop la 80 şi 90 de ani, notează Reuters.

Ea încă juca într-un serial de comedie, “Hot in Cleveland”, la vârsta de 92 de ani. Din păcate, serialul a fost anulat la finele lui 2014.

Actriţa şi-a atribuit longevitatea stării bune de sănătate, norocului şi faptului că îi place ce face.

Imediat după anunţul morţii lui Betty White, multe vedete de peste ocean, dar şi admiratori, au umplut reţelele de socializare cu mesaje de condoleanţe, printre aceştia numărându-se inclusiv fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.

Tot săptămâna aceasta s-a stins din viaţă şi actriţa April Ashley – pioniera trans

Recent, lumea filmului a fost în doliu şi după anunţul morţii cunoscutei actriţe şi activiste April Ashley, supranumită ”pioniera trans”. Aceasta s-a stins din viață pe 27 decembrie, la vârsta de 86 de ani, potrivit BBC.

April Ashley a fost a doua persoană din Marea Britanie care și-a făcut o operație de schimbare de sex.

În 1960, April Ashley, care atunci era bărbat și se numea George Jamieson, a decis să facă acest pas, devenind a două persoană din Marea Britanie care a devenit femeie în urma unei operații chirurgicale.

După intervenție, actrița a pozat pentru revista Vogue și a apărut alături de Joan Collins în filmul ”Road to Hong Kong”.

Cântărețul Boy George este unul dintre cei care au postat pe contul de Twitter un mesaj de condoleanțe.

„Odihnește-te în pace, April Ashley! O forță a naturii și o mare preoteasă transgender!”, a fost mesajul postat pe Twitter.

April Ashley