Doliu uriaș în lumea voleiului! Brazilia își ia adio de la o campioană de aur

Doliu uriaș în lumea sportului! Walewska Oliveira, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a murit subit la vârsta de 43 de ani.

Brazilianca a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 și a obținut un bronz la Jocurile de la Sydney din 2000. Sportiva și-a reprezentat țara și la Jocurile de la Atena din 2004. Ea a decedat la Sao Paulo, cauza morții nefiind încă confirmată.

Confederația braziliană de volei (CBV) a declarat: „Cu tristețe și un regret imens, CBV a primit joi seară vestea decesului campioanei olimpice Walewska. În aceste momente dificile, CBV compătimește familia și prietenii acestei mari jucătoare”.

Președintele CBV, Radames Lattari, a adăugat: „Walewska a fost o jucătoare specială, iar cariera ei în acest sport va fi mereu amintită și venerată”.

Walewska Oliveira
SURSA FOTO: ric.com.br

Regretata sportivă a jucat pentru 11 cluburi

Oliveira a jucat pentru 11 cluburi în cariera sa, inclusiv în:

  • Italia
  • Spania
  • Rusia.

Unul dintre cluburile sale braziliene, Praia Clube, unde a avut două etape, a transmis:

„Voleiul brazilian și comunitatea sportivă au pierdut o adevărată legendă, iar gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii ei în aceste momente dificile.

Fie ca amintirea și moștenirea ei să continue să strălucească ca sursă de inspirație pentru generațiile viitoare. Tricoul cu numărul 1, purtat de Wal, a fost imortalizat în echipa noastră în 2022 și va fi amintit pentru totdeauna”, arată clubul.

Fosta coechipieră a Braziliei, Sheilla Castro, a adăugat: „Walzinha, ai fost întotdeauna un exemplu pentru mine atât pe teren, cât și în afara lui. Durerea este prea mare. Acum, doliul este diferit din cauza plecării tale premature”.

Oliveira a câștigat premii individuale pentru serviciu, blocaj și lovituri de picior la Campionatele Sud-Americane și la Grand Prix-ul Mondial FIVB, unde echipele sale au câștigat în 2004, 2006 și 2008. De asemenea, ea a câștigat Cupa Mondială a Marilor Campioni cu Brazilia în 2013.

Oliveira Walewska  s-a retras în 2022

Walewska s-a retras în 2022, încheindu-și cariera la echipa braziliană de Superligă Praia Clube, pe care a ajutat-o să ridice titlul în 2018.

Vorbind despre retragerea sa de anul trecut, ea a spus: „Cariera mea a fost frumoasă. Am multe de mulțumit tuturor, Praia Clube pentru că mi-am încheiat cariera aici, pentru că am participat la acest grup. Voi prețui acest moment pentru tot restul vieții mele”.

În semn de recunoștință pentru viața regretatei campioane olimpice, echipa braziliană a ținut un moment de reculegere. Asta se întâmpla înainte de meciul cu Turciei. Jucătoarele au purtat, de asemenea, brățări cu litera W, numărul unu și o inimă.