Doliu uriaş în toată lumea. Unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori, dar şi scenarişti la nivel mondial a încetat din viaţă.

Scriitor celebru, răpus de COVID-19

Este vorba despre Scriitorul şi scenaristul mexican Francisco Gerardo Haghenbeck. Acesta a murit duminică la 56 de ani, în urma complicaţiilor asociate COVID-19, au informat organizaţii culturale citate de EFE.

“Deplângem moartea scriitorului şi scenaristului de benzi desenate Francisco Gerardo Haghenbeck, laureat al Premiului Nocte 2013 pentru cea mai bună carte străină cu opera sa El diablo me obligó (2011)”, notează Secretariatul pentru cultură din Ciudad de Mexico într-un mesaj pe Twitter, la anunţul decesului acestuia.

Familia lui Haghenbeck, care este singurul mexican care a scris o versiune a Superman pentru DC Comics în 2002, a lansat vinerea trecută o campanie pe reţelele de socializare pentru găsirea unor donatori de sânge.

Duminică, regizorul de film Sebastian del Amo, care scrie un serial inspirat din cartea “Trago amargo” (2006) a lui Haghenbeck, a informat despre decesul autorului.

“A murit un mare scriitor, prieten complice, partener de creaţie… Odihneşte-te în pace Francisco. Îţi repet ceea ce ţi-am spus în urmă cu câteva zile: te iubesc… Întreaga mea afecţiune pentru Lillyan Funes, fiica sa Arantxa şi pentru restul familiei Haghenbeck”, a scris Del Amo pe Facebook.

A scris romane celebre

Autorul, care îşi semna cărţile F.G. Haghenbeck, a scris cartea “El diablo me obligó” (2011), care a inspirat platforma Netflix pentru realizarea serialului de fantezie horror “Diablero: Vânătorul de demoni”.

Un alt best-seller al său este “Cartea secretă a Fridei Kahlo” în care a reconstituit viaţa celebrei pictoriţe Frida Kahlo, reuşind să îmbine elemente biografice cu ficţiunea şi momentele istorice. El s-a inspirat din jurnalul Fridei, din relatări de epocă şi mărturii, scriind o carte care s-a bucurat de un succes imens, fiind tradusă în şaptesprezece limbi.

Francisco Gerardo Haghenbeck Correa sau F.G. Haghenbeck (n. 1965 în Ciudad de Mexico) a absolvit Arhitectura şi a lucrat iniţial în televiziune pentru a trece, în cele din urmă, la romane şi benzi desenate, fiind influenţat – cum el însuşi afirma într-un interviu -de romanul noir american şi reuşind să îmbine “mitologia cu mixologia”.