Muzica populară este în doliu. A murit tatăl cântăreței Fănița Modoran

Doliu în muzica populară. O iubită interpretă de muzică populară din România este devastată de durere în aceste zile.

Fănița Modoran, o distinsă cântăreață din România, trece prin momente extrem de dificile în urma trecerii în neființă a tatălui său. Artista a oferit primele informații despre pierderea tatălui său.

În ciuda durerii cumplite, rămase după pierdere, Fănița Modoran, cunoscută interpretă de muzică tradițională, a împărtășit câteva cuvinte despre părintele său.

Tatăl artistei a trecut în neființă la începutul acestui an. Pe 9 ianuarie 2024, mai exact. Fănița a împărtășit cu publicul detaliile privind lupta prin care a trecut tatăl ei. Se pare că ultimul an al vieții lui a fost unul extrem de dificil pentru omul care a fost un sprijin în creșterea ei.

Fănița Modoran a mărturisit că întreaga familie este copleșită de durere după pierderea tatălui ei. Mama ei plânge neîncetat de la producerea tragediei.

Toți cei apropiați trec prin perioada de doliu. Cei care l-au cunoscut și iubit pe tatăl Făniței înțeleg că acesta a suferit mult și că acum poate să se odihnească în pace. Printre cei care plâng această mare pierdere se numără și prieteni ai cântăreței, din domeniul muzicii populare.

Cu toate că rudele erau conștiente de dificultățile cu care se confrunta tatăl Făniței, știrea tristă a venit ca un șoc pentru toată lumea.

„Sărăcuțul suferea de un an de zile de cancer! A avut cancer la pancreas și, din păcate, nu scapă nimeni, este cel mai rău. S-a chinuit foarte tare, a avut dureri groaznice, dar, nu ne așteptam să moară așa repede.

I-a cedat inima, nu a mai rezistat. Nu mă așteptam vreodată să simt atâta durere. Nu scapă nimeni”, a declarat, înlăcrimată, Fănița Modoran, pentru Fanatik.

Mama cântăreței Fănița Modoran nu se poate opri din plâns

Fănița găsește o modalitate de a gestiona mai ușor durerea datorită prezenței fiicei sale. În schimb, mama sa se luptă să treacă peste pierderea omului cu care a împărțit viața.

Artista a dezvăluit că își ascunde tristețea atunci când este în preajma fiicei sale, dorind să o protejeze și să nu o vadă supărată.

„Mama îl plânge non stop. Nu o putem opri, eu, datorită faptului că vin la școală și mă mai scot copiii din stare, plus fiica mea acasă, că nu vreau să mă vadă supărată, reușesc să trec puțin mai ușor peste pierderea lui! Dar e tare greu!”, a mărturisit Fănița Modoran.

Fănița Modoran Ivancu, o remarcabilă artistă a muzicii populare în România, se bucură de o apreciere înaltă în domeniu. Ea s-a născut în comuna Prundu, județul Giurgiu, în luna mai a anului 1974.

Primele etape ale educației sale au avut loc în comuna natală, iar mai apoi a continuat la liceu în orașul Giurgiu. Parcursul său în muzica folclorică muntenească a culminat cu stabilirea la București.

Fănița Modoran și-a urmat pasiunea pentru muzică în Capitală, căutând să-și transforme visul de a cânta în realitate și să-și perfecționeze tehnica vocală. Deși mulți au apreciat deja calitatea vocii sale, artista a dorit să își dezvolte și latura teoretică. Astfel, ea a absolvit cu succes cursurile Facultății de Muzică din București, specializarea Pedagogie Muzicală.

Fănița și-a construit un repertoriu divers, cuprinzând atât muzică de petrecere, cât și muzică populară. Pentru o perioadă, a experimentat și genul muzicii ușoare românești. Înclinația ei către cariera muzicală a luat amploare încă de la vârsta de 10 ani, când a debutat la numeroase concursuri și festivaluri din România.

Fănița Modoran a fost prezentă în mod frecvent pe micul ecran, participând la emisiuni televizate dedicate genurilor muzicale care au contribuit la notorietatea ei, precum Taraf TV și Etno TV. De asemenea, a avut apariții în emisiuni cu specific muzical la Televiziunea Națională.