Este vorba despre Zef Eisenberg, un celebru prezentator de televiziune din Marea Britanie. Bărbatul a murit în timp ce încerca să doboare recordul de viteză pe pista de averizare unui aeroport britanic, transmite CNN.

Potrivit sursei citate, Zef Eisenberg, fondator al firmei de suplimente Maximuscle, se afla la volanul unui Porsche 911 Turbo S, un bolid care atinge viteza de 100 de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde. Pe pista aeroportului Elvington din comitatul britanic Yorkshire voia să doboare recordul de viteză de 334 de kilometri pe oră, stabilit pe uscat de pilotul ony Densham în 1970.

Din păcate însă, Zef Eisenberg a pierdut controlul bolidului și a murit pe loc.

„Incidentul a avut loc în timpul unei tetantive de a stabili un nou record de viteză în Marea Britanie, iar şoferul de 47 de ani, Zef Eisenberg, a murit la faţa locului”, a transmis Poliţia britanică, vineri, într-un comunicat.

A scăpat de accidente mai grave

Zef Eisenberg era extrem de cunoscut ca un iubitor al vitezei. El a reuşit să stabilească recorduri pe motociclete, ATV-uri şi la volanul unor bolizi, a anunţat asociaţia UK Motorsport, în urma decesului său.

Părerile de rău vin din mai multe părți. Reprezentanţii Motorsport UK a anunţat că sunt „profund îndureraţi” de moartea lui Zef Eisenberg şi că accidentul a devenit subiectul unei anchete.

„Zef (47 de ani) era un antreprenor stabilit în Guernsey, prezentator de televiziune şi un membru apreciat al comunităţii de motorsport. Împătimit al vitezei, el a stabilit numeroase recorduri pe uscat, pe motociclete şi la volanul maşinilor”, a precizat oficialii Motorsport UK.

„În ultimii 10 ani, Zef stabilise peste 70 de recorduri de viteză, unele dintre ele omologate de Guinness, pe motociclete, ATV-uri şi la volanul maşinilor. În mai 2019, el a fost distins cu medalia de onoare Simms pentru contribuţia remarcabilă pe care a adus-o Clubului Regal de Automobile”, au adăugat aceștia.

A ocolit moartea

De menționat este faptul că Zef Eisenberg a reușit să scape în viață din accidente mult mai grave decât ultimul.

Prezentatorul Tv a fost implicat într-un accident grav pe Aerodromul Elvington în 2016, adică locul unde de această dată a murit. Atunci, bărbatul a fost la un pas de moarte, după ce a fost implicat într-un accident la o viteză de peste 400 de kilometri pe oră, în urma căruia s-a ales cu leziuni cerebrale.

Eisenberg a lăsat în urmă doi copii şi o iubită îndurerată.