Doliu în lumea sportului din România după ce Radu Abălaru, cel care a pregătit sportivi ai lotului olimpic şi ai unor cluburi precum CSA Steaua, LPS Mircea Eliade sau CSŞ1 Bucureşti, s-a stins din viață.

Tragicul anunț a fost făcut de Federaţia Română de Judo, iar potrivit sursei citate, antrenorul a murit la vârsta de 72 de ani, în cursul nopții de luni. Totodată, Federația mai precizează că Radu Abălaru a trăit o lungă și grea suferință, fără a specifica însă care a fost cauza decesului.

Federaţia Română de Judo a transmis condoleanțe familiei, adăugând că fostul antrenor și-a dedicat întreaga viață judoului având performanțe vaste în acest domeniu.

„În cursul nopţii trecute, după o lungă şi grea suferinţă, profesorul de judo de la LPS Mircea Eliade din Bucureşti, Radu Abălaru a încetat din viaţă. O viaţă pe care şi-a petrecut-o pe tatami şi a dedicată-o în întregime judoului. Pe această cale, Federaţia Română de Judo transmite familiei sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl ierte şi să se odihnească în pace!”, se arată în mesajul FRJ.

De menționat este faptul că Radu Abălaru s-a născut, la 25 martie 1949, la București și a fost antrenor al cluburilor CSS 1 Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, LPS Mircea Eliade, dar şi al lotului olimpic de seniori.

Doliu imens. A murit omul care scris istorie în lumea sportului 

Conform sursei citate, în întreaga sa perioadă de activitate, antrenorul a obținut numeroase medalii pe plan național, dar și internațional.

„În toată această perioada a obţinut numeroase medalii pe plan naţional, dar şi internaţional cu sportivii pe care i-a avut în pregătire şi de grijă cărora s-a interesat în mod deosebit”, mai notează FR Judo.

După tragicul anunț, un val de comentarii din partea internauților a început să curgă.

„Condoleanțe! Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, „CONDOLEANȚE, unde se află? As vrea sa vin sai aprind o lumânare, mi-a fost antrenor multi ani!”, „Condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, „Condoleanțe familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca! Mi-a fost antrenor multi ani!”, au fost câteva dintre mesajele transmise pe pagina de Facebook a Federației Române de Judo.

La rândul ei, familia fostului antrenor a mulțumit celor care i-au adus un gând lui Radu Abălaru.

„Mulțumim pentru cuvintele frumoase! Dumnezeu sa îl odihneasca in Pace și Lumina”, a fost un mesaj transmis din partea familiei fostului antrenor.