Doliu în presă! A murit Szabó Csaba, o punte de legătură între maghiari și români

Potrivit celor spuse de Departamentul pentru Relații Interetnice, acesta a fost „o punte de legătură și întâlnire profundă” între maghiari și români.

Totodată, Departamentul a amintit că acesta era „un partener de nădejde” și un „adevărat al păcii interetnice”. Amintim că decesul regretatului jurnalist a avut loc joi, 20 mai, la vârsta de 56 de ani.

Sincere condoleanțe familiei, rudelor și prietenilor

„Ne-a întristat profund vestea trecerii la cele veșnice a jurnalistului maghiar clujean Szabó Csaba, coordonator al Proiectului ”Corbii Albi”, o punte de legătură și întâlnire profundă între cultura minoritară și cea majoritară.

Departamentul pentru Relații Interetnice a pierdut astăzi un partener de nădejde și un neobosit luptător al cunoașterii diversității etnice și culturale, un adept adevărat al păcii interetnice cu care instituția noastră a avut numeroase colaborări fructuoase. Csaba, ne vei lipsi mult! Fie-ți țărâna ușoară și amintirea binecuvântată! Sincere condoleanțe familiei, rudelor și prietenilor!”, a scris Departamentul pentru Relații Interetnice pe Facebook.