Doliu în Ministerul Economiei! Un director a murit la 54 de ani. Care este cauza tragediei?

Doru Clăbescu, director la Direcția de Contencios, a murit la vârsta de 54 de ani, probabil din cauza unui atac cerebral sau infarct. Potrivit unui comunicat, medicii au încercat să îl resusciteze timp de aproximativ o oră, însă fără succes.

În urma tragicului eveniment, poliția urmează să stabilească cauza decesului. Amintim că acesta nu era vizat de propunerile de reorganizare a ministerului. Totuși, s-a speculat în mod fals cum că decesul ar fi fost cauzat de aflarea veștii că directorul urma să fie dat afară în urma măsurilor anunțate de Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui a anunțat restructurări masive la ministerul Economiei

Anterior, ministrul Economiei a anunțat că funcțiile de conducere din Minister vor fi reduse cu 39%, iar cele de execuţie cu 30%. El a subliniat faptul că eforturile acre vor fi depuse sunt cele mai improtante din ultimii zeci de ani, planul fiind deja pus la punct în ultimele săptămâni. Ministrul susține că există Ministere ”inutile”, care au fost create doar pentru a oferi ”sinecuri în negocieri politice”.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea. Actualul Minister al Economiei este rezultatul multiplelor despărţiri şi comasări de ministere.

Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, Ministerul Economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri şi, mai ales, foarte mulţi şefi”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Sursa foto: Dreamstime