Este doliu în lumea sportului din Statele Unite! Legendarul pilot de curse Bobby Unser a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 87 de ani.

Pilotul american a fost triplu câştigător al Cursei de 500 de mile de la Indianapolis. El a decedat la locuinţa sa din New Mexico, potrivit unui anunţ făcut de circuitul automobilistic de la Indianapolis, scrie agenţia Reuters.

Şase dintre membrii familiei Unser au concurat la Indy 500; fraţii Bobby şi Al au câştigat, în total, de şapte ori

Bobby Unser a fost parte a unei celebre familii care a concurat în Indy 500, şase dintre membrii ei concurând în celebra cursă auto.

Legendarul pilot Bobby Unser a câştigat Indy 500 de trei ori, în anii 1968, 1975 şi 1981. Fratele său Al a reuşit o performanţă şi mai bună, impunându-se de patru ori în celebra cursă, ei doi fiind singurii fraţi Unser care au câştigat-o.

Roger Penske, preşedintele Indianapolis Motor Speedway şi al echipei Penske: „Nu a mai existat cineva ca Bobby Unser.

Bobby a fost un competitor feroce pe pistă, iar personalitatea sa l-a făcut unul dintre cei mai iubiţi şi mai unici piloţi care au existat. Bobby a dat mult echipei Penske în timpul carierei, inclusiv o victorie în 1981 la Indianapolis 500.”

Victorie cu scandal în 1981

Victoria lui Bobby Unser de la Indianapolis din 1981, ultima dintre cele trei ale pilotului american, este considerată una dintre cele mai controversate din istoria Indy 500.

Bobby Unser a trecut linia de sosire înaintea lui Mario Andretti, fiind deposedat ulterior de victorie pentru că ar fi depăşit ilegal mai multe maşini într-un moment în care cursa era neutralizată. După mai multe apeluri, sancţiunea a fost anulată, iar Unser a fost declarat câştigător, la mai bine de patru luni după cursă.

Unser s-a retras din activitate cu 35 de victorii în IndyCar şi două titluri de campion.

Sursa foto: Dreamstime