Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunțat că antrenorul australian de tenis Bob Brett, care l-a pregătit pe fostul star german Boris Becker, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 67 ani.

Potrivit sursei citate, acesta a pierdut lupta cu cancerul.

De menționat este faptul că, Brett a fost antrenorul lui Becker din noiembrie 1987 şi până în ianuarie 1991, o perioadă pe parcursul căreia jucătorul german a reuşit cel mai bun sezon al său, pe parcursul căruia a câştigat două titluri de Mare Şlem, la Wimbledon şi US Open, ambele în 1989.

Totodată, colaborarea dintre cei doi a fost încununată, de asemenea, chiar înainte de finalul ei, cu clasarea lui Boris Becker pe primul loc în ierarhia mondială, pe 28 ianuarie 1991.

A antrenat unii dintre cei mai mari sportivi

În total, cei doi au cucerit împreună 18 titluri în circuitul profesionist.

De asemenea, pe lângă Boris Becker, Bob Brett a mai pregătit şi alţi câştigători de Grand Slam, precum sud-africanul Johan Kriek, croatul Goran Ivanisevic şi, mai recent, pe compatriotul acestuia Marin Cilic.

El a reprezentat, totodată, o sursă de inspiraţie pentru alţi tehnicieni, printre care şi francezul Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al americancei Serena Williams.