Este doliu în lumea politică! Ion Florescu, fost parlamentar din partea PSD și fost prefect de Gorj în 2009 a decedat miercuri. Politicianul fusese internat la un spital de Brașov. Acesta era cunoscut pentru problemele cardiace pe care le avea. Din această cauză se afla internat în spital pentru o intervenție chirurgicală pe cord.

Doliu în PSD. A murit înainte de operație

Ion Florescu a murit înainte să facă operația. Colegii de partid din PSD Gorj regretă trecerea în neființă a lui Ion Florescu, chiar dacă acesta s-a retras de ani buni de pe scena politică. Ion Florescu ar fi împlinit în martie 71 de ani.

„Astăzi a plecat dintre noi, Ion Florescu. Începând de azi suntem lipsiţi de sfaturile bune, de zâmbetul său care ne dădea încredere că putem birui, pentru dreptate şi pentru adevăr. Îi voi mulţumi toată viaţa pentru tot ceea ce a făcut pentru mine şi pentru toţi care i-au fost alături. Ion Florescu a făcut ca lumea să fie mai bună. Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Florescu!“, a transmis Adrian Tudor, preşedintele Partidului Verde din Gorj şi fost vicepresedinte al PSD Târgu Jiu.

Ion Florescu a preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere Gorj, între anii 1990-1995, după care, timp de un an, a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Gorj. Între 1996-2000, Ion Florescu a fost director Direcţia Administraţie Publică Locală a C.J. Gorj. Ion Florescu a fost ales deputat în legislatura 2000-2004 pe listele PDSR, care a devenit PSD în iunie 2001. În legislatura 2004-2008, a fost ales senator pe listele partidului PSD. În martie 2009, Ion Florescu a fost numit prefect de Gorj.

PSD a suferit o altă pierdere

PSD l-a pierdut săptămâna trecută și pe Dumitru Florea, tatăl procurorului Adina Florea. Acesta a fost consilier judeţean din partea PSD Constanţa, a murit joi, 14 ianuarie. Acesta avea 79 de ani.