Doliu în lumea filmului după ce actorul celebru Clarence Williams III, cunoscut pentru rolurile din „The Mod Squad” şi „Purple Rain” s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani.

Anunțul a fost făcut de echipa de management a actorului, pentru Variety. Potrivit sursei citate, Clarence Williams III a murit pe data de 4 iunie după luptă grea dusă cu cancerul.

De menționat este faptul că, Williams a devenit cunoscut în 1968 ca unul dintre starurile show-ului „The Mod Squad”, în care jucau şi Peggy Lipton şi Michael Cole. Totodată, el a făcut parte din distribuţia serialului până la finalul acestuia, în 1973, apoi, timp de patru decenii, a jucat în filme, spectacole de teatru şi programe de televiziune.

În același timp, Clarence Williams III a jucat și rolul tatălui personajului lui Prince din „Purple Rain” (1984), apărând ulterior în serialul „Twin Peaks”, ca agentul FBI Roger Hardy. Acesta a mai colaborat o bună perioadă de timp cu regizorul John Frankenheimer, pentru „52 Pick-Up”, „Against the Wall”, „George Wallace” şi „Reindeer Games”.

Cariera lui Clarence Williams III

Clarence Williams III  s-a născut în New York, pe 21 august 1939. El şi-a început cariera în teatru, cu un rol în „Dark of the Moon” (1957), regizat de Vinette Caroll. Ani mai târziu, acesta a jucat alături de Geraldine Page în „The Great Outdoors” pe Broadway.

Totodată, în 1965, Williams a primit o nominalizare la premiile Tony şi un premiul Theatre World pentru rolul din „Slow Dance on the Killing Ground”. Williams a mai jucat cu Maggie Smith în „Night and Day” al lui Tom Stoppard şi în „King John” al lui Joseph Papp.

În ceea ce privește ascensiunea sa cinematografică, actorul făcut parte din distribuţia unor producţii ca „The General’s Daughter”, „Sugar Hill”, „Half Baked”, „Deep Cover”, „The Legend of 1900” şi „Life”. Mai recent, a jucat în „The Butler” (2013), regizat de Lee Daniels.