Doliu în lumea fotbalului! A murit Karl-Heinz Schellinger

Doliu în lumea fotbalului! Fostul fundaș internațional vest-german Karl-Heinz Schellinger a murit luni seară, la spitalul San Raffaele din Milano, la vârsta de 85 de ani.

Familia sa a confirmat decesul pentru DPA, agenția de presă germană. De-a lungul carierei sale, Schnellinger a adunat 47 de selecții pentru naționala Germaniei de Vest între 1958 și 1971 și a participat la patru ediții ale Cupei Mondiale. El a jucat 17 meciuri pentru Germania de Vest la Cupele Mondiale din 1958, 1962, 1966 și 1970.

Singurul său gol pentru națională a fost marcat în legendara semifinală Italia-RFG de la Cupa Mondială din 1970. Acest gol a permis Germaniei de Vest să ducă meciul în prelungiri. Italienii au câștigat însă, în cele din urmă, cu 4-3, asigurându-și locul în finală.

La nivel de club, Karl-Heinz Schnellinger a fost campion al Germaniei cu Köln în 1962, înainte de a deveni unul dintre primii germani care au plecat în Italia. A petrecut un sezon la Mantova și unul la AS Roma, unde a câștigat o Cupă a Italiei.

Însă la AC Milan și-a completat palmaresul, câștigând campionatul Italiei în 1968, Liga Campionilor în 1969 (fosta Cupă a Campionilor Europeni) și de două ori Cupa Cupelor în 1968 și 1973. De asemenea, a ocupat locul 3 în competiția Balonul de Aur din 1962.

A murit Fabian Cancelarich

Luna aceasta, fotbalul a mai suferit o pierdere dureroasă. Fabian Cancelarich, unul dintre portarii naționalei de fotbal a Argentinei la Cupa Mondială din Italia din 1990, a decedat marți, 14 mai, în urma unui stop cardiac.

Cancelarich, care avea 58 de ani, era antrenor de portari la clubul Ferro Carril Oeste la momentul decesului său, conform unor surse din cadrul echipei, citate de EFE.

Fabian Cancelarich
Fabian Cancelarich

Conform declarațiilor clubului argentinian, Cancelarich a suferit un stop cardiac în timpul antrenamentelor de dimineață. El a fost transportat la Spitalul General Agudos Carlos Durand din Buenos Aires, unde, din păcate, a decedat. Mai multe puteți citi aici.