Doliu în Marea Britanie! Joss Ackland s-a stins din viață

Doliu în Marea Britanie! Joss Ackland, actorul britanic devenit celebru cu ajutorul filmului „Arma Mortală 2” (Lethal Weapon 2), s-a stins din viață.

A murit duminică dimineață, 19 noiembrie 2023. A decedat la onorabila vârstă de 95 de ani.

„A murit de bătrânețe în această dimineață, cu familia sa în preajmă. A fost lucid, erudit și poznaș până la sfârșit”, a declarat, duminică, agentul de talente al lui Joss Ackland, Paul Pearson, pentru ziarul britanic „The Times”.

Joss Ackland
Joss Ackland în tinerețe (SURSA FOTO: captură de ecran YouTube)
Joss Ackland
Joss Ackland la bătrânețe (SURSA FOTO: Watership Down Wiki – Fandom)

Despre Joss Ackland

Joss Ackland a devenit celebru la nivel internațional cu ajutorul filmului „Lethal Weapon 2” (1989). A jucat rolul principalului antagonist Arjen Rudd. El se confrunta cu Mel Gibson și Danny Glover.

A reapărut în atenția publicului și în anul 1990, cu ajutorul filmului „Vânătoarea pentru Octombrie Roșu” (The Hunt for Red October), cu Sean Connery și Alec Baldwin.

Cariera sa a durat șase decenii. Și-a mărit numărul de admiratori și cu ajutorul filmelor „White Mischief”, „Bill & Ted’s Bogus Journey” și „Watership Down”, „Tinker Tailor Soldier Spy”, „Shadowlands” și „The Avengers”. Ultima sa apariție pe micile ecrane a avut loc în anul 2014, prin filmul „Declinul unui imperiu”, ultimul film al marelui Peter O’ Toole .

A apărut și în zeci de piese de teatru britanic. S-a lansat prin „Old Vic Theatre” din Londra, Anglia.

Marea Britanie a mai pierdut o stea

Vă amintim că, în august 2023, Marea Britanie a mai pierdut o stea. Actrița britanică Doreen Mantle, apreciată pentru rolul său din comedia „One Foot in the Grave”, a încetat din viață.

A murit la onorabila vârstă de 97 de ani. Doreen Mantle a trecut la cele veșnice „în liniște, acasă”.

În serialul de comedie produs și difuzat de BBC în anii ’90, actrița a portretizat personajul Jean Warboys, prietena enervantă a soției lui Victor Meldrew, Margaret. „One Foot in the Grave” a devenit un sitcom de televiziune britanic de succes, creat de David Renwick.

Pe parcursul a zece ani, între începutul anilor ’90 și sfârșitul anilor 2000, au fost realizate șase serii și șapte programe speciale de Crăciun.