Conform unui comunicat remis de grupul Grampet, din care fac parte companiile Electroputere VFU și Reloc Craiova, deținut de Gruia Stoica și Vasile Didilă, consorțiul românesc din care face parte Astra Arad, companie controlată de Valer Blidar, au depus deja documentația pentru prima etapă a licitației.

Valoarea maximă a lucrărilor de modernizare se situează la aproximativ 205 milioane euro.

“Consorțiul românesc a depus documentația pentru prima etapă a  licitației, care se află acum în faza de pre-calificare a ofertelor, urmând ca după depășirea acestui moment să se înceapă negocierea pe contract și apoi desemnarea câștigătorului. Etapa de pre-calificare este așteptat să fie finalizată până la finalul lunii ianuarie”, se menționează în comunicat.

În competiție, în afară de consorțiul românesc alcătuit din companiile membre a Grampet Group și Astra Arad, s-au mai înscris alți șase participanți, dintre care producătorul francez Alstom, producătorul ceh Skoda, precum și companii din Rusia și Ungaria.

Citiți și: Industriașul Valer Blidar se luptă cu Alstom și alți giganți pentru metroul din București

Omul de afaceri Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători Arad, își dorește ca „industriașii autohtoni să fie apreciați la adevărata lor valoare, în România, așa cum sunt apreciați peste tot în lume“. „Toate țările își protejează industria, cu excepția României. Se importă produse scumpe, de calitate inferioară celei care se produce la noi și la prețuri mult mai mari“, spune omul de afaceri. De altfel, mare parte din producția realizată de Astra Vagoane Călători merge la export, declara anul trecut Valer Blidar pentru Capital. Mai multe detalii aici

 

În primăvara anului trecut, CAPITAL informa că Gruia Stoica se asociază cu americanii de la Cartepillar și vor produce 360 de locomotive

“Locomotiva produsă în colaborare cu gigantul american va fi produsă în mod special pentru export, reprezentanții Electroputere VFU Craiova, estimând că vor fi produse un număr de 360 de locomotive în următorii 10 ani”,spuneau atunci reprezentanții grupului Grampet.

 

 

Te-ar putea interesa și: